מרק פטריות שמנת עם טוסט גבינה כחולה
צריך מנה עיקרית צמחונית? מרק פטריות שמנת עם טוסט גבינה כחולה יכול להיות מתכון נהדר לנסות. מנה אחת מכילה 1382 קלוריות, 47 גר' של חלבון, ו 34 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %49 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה יהיה להיט בחג הסתיו שלך. לכי לחנות וקחי שיני שום, גבינה, מיץ לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשרי היבש אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג לחם וחמאה כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 5 דקות. נסו בצל מקורמל ומרק שיטאקי עם טוסטים Gruyère–גבינה כחולה, מרק עגבניות שמנת עם טוסט גבינה סופלה, ו טוסטים אפרסק וגבינה כחולה (מתכונים דומים).
הוראות
Melt butter in a large saucepan over medium heat. When foaming subsides, add onion, season with salt, and cook, stirring occasionally, until soft and translucent, about 5 minutes.
Add sherry and cook until alcohol smell has dissipated, about 1 to 2 minutes.
Add garlic, thyme leaves, and mushrooms and cook, stirring occasionally, until mushrooms are shrunken and nearly covered in liquid, about 20 minutes.
Add broth or water and cook until flavors have melded, about 30 minutes.Process soup in a blender until smooth (you may have to do this in batches), then return to the pot over low heat.
Add cream and bring to a simmer.
Add lemon juice and season to taste with salt and freshly ground black pepper.
Heat the broiler, top baguette slices with 1 to 2 teaspoons blue cheese each, and place on a baking sheet. Broil until cheese is bubbly and toast is crisp, about 1 to 2 minutes. Float 2 to 3 toasts in each bowl and serve.