סופלה מרנייה הגדול
גשו לסופר וקנו עוגיות אמרטי, גרנד מרנייה, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו סופלה גרנד מרנייה חם, סופלה גרנד מרנייה לשניים, ו Grand Marnier (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 191°. בנדיבות חמאה ramekins ואת המעיל עם סוכר, לדפוק עודף. מביאים סיר גדול של מים לרתיחה.
בקערה קטנה, מערבבים יחד 4 כפות חמאה וקמח כדי ליצור דבק.
בקערה קטנה שנייה, מערבבים יחד Grand Marnier וסירופ פשוט.
הוסף עוגיות, זורק קלות מעיל, ולתת לספוג בזמן הכנת החומרים הנותרים.
מעבירים חלב לסיר גדול. פיצול 1/2 שעועית וניל לאורכו לגרד זרעים לתוך חלב.
תוסיף שעועית. הגדר מעל חום מתון ולהביא לרתיחה.
הסר מן החום להקציף בתערובת חמאה קמח. חזור לחום בינוני ומבשל, לטאטא באופן עקבי, עד מעובה וחלק, על 2 דקות.
הסר מן החום להקציף חלמונים ביצה 1 ביצה לבן.
להעביר בסיס סופלה לקערה גדולה ולהשליך שעועית וניל.
בקערה גדולה שנייה, באמצעות מיקסר חשמלי, לנצח הנותרים 4 חלבונים ביצה רק עד פסגות רכות טופס. בהדרגה לנצח 1/2 כוס סוכר.
להקציף 1/4 של חלבוני ביצה מוכים לבסיס סופלה כדי להאיר. בעדינות אבל ביסודיות לקפל בלבנים הנותרים.
כפית 1/2 של הבלילה לתוך ramekins, מילוי כל חצי. (לחלופין, הבלילה כפית לתוך שקית מאפה גדולה צינור לתוך ramekins.)
העברת 2 עוגיות ספוגות לכל ramekin. למעלה עם הבלילה שנותרה. מסדרים ramekins לפחות 1 1/2 אינץ ' זה מזה במחבת אפייה גדולה ולהוסיף מספיק מים חמים למחבת כדי להגיע 2/3 עד הצדדים של ramekins.
אופים סופלה עד נפוח וזהב, 20 עד 25 דקות.
הסר מחבת מהתנור ולהעביר ramekins למדף. מנפים סוכר ' קונדיטורים מעל, ולאחר מכן להעביר ramekins לצלחות קינוח. עם 2 מזלגות, למשוך מרכז פתוח של כל סופלה ויוצקים קצת קרם אנגלייז לפתיחה.