סטייקים עם שומר ורוטב חרדל
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 50 דקות. גשו לסופר וקנו שמן זית, נורת שומר, זרעי שומר, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. נסו סטייקים עם רוטב בלסמי-חרדל, סטייקים בצל ברביקיו עם רוטב חרדל דבש, ו סטייקים צלויים עם חזרת-רוטב חרדל (מתכונים דומים).
הוראות
לחמם מחבת קטנה מעל חום בינוני גבוה. טוסט זרעי שומר במחבת עד חום זהוב וריחני, 1 דקה.
הסר ממחבת לצלחת. כאשר זרעים הם מגניבים, למחוץ עם מערוך.
במחבת גדולה וכבדה מעל חום בינוני, שמן חם ובועות.
מוסיפים חצי מהסטייקים ומבשלים 4 דקות בכל צד, עד להשחמה קלה.
הסר בשר חזיר לצלחת ולכסות בנייר כסף כדי להתחמם. חזור עם עוד 1 כף. חמאה וירך חזיר שנותר. 1 כף. חמאה עד שהוא נמס ו
באותו מחבת, לאחר בישול והסרת אצווה שנייה של בשר חזיר, להמיס הנותרים 1 כף. חמאה.
מוסיפים בצל ושומר ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד מתרככים, כ 5 דקות.
מוסיפים יין, מרק ושמנת, יחד עם זרעי שומר מרוסקים שמורים ושני חרדל. מביאים לרתיחה, מגרדים את כל חתיכות משחי על החלק התחתון של מחבת, ומבשלים עד מעובה מעט, על 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
באמצעות כף מחוררת, להסיר ירקות מגש חם.
מניחים סטייקים חזיר על ירקות ורוטב כפית מעל.
מפזרים בריכות שמורות שומר, אם תרצה, ומגישים.