מאכלים איריים מסורתיים

ברוב המדינות המפותחות, יש כמה דברים שתמיד יש לעודד אנשים לנסות לטעום. אוכל ושתייה איריים אינם יוצאי דופן! כמה מאכלים ומשקאות אזוריים רבים באמת שווים לנסות, אבל למי שלא יכול לנסוע, חצי ליטר גינס, פרוסת לחם סודה ותבשיל אירי עשויים להספיק! נשמע די טוב לצוות ב-Fooddiez!

לחם סודה

ראשית, בואו נדבר על לחם; במקרה הזה, אנחנו מדברים בעיקר על לחם סודה. זה דבר מצחיק שלחם סודה הוא מקום נפוץ מאוד באירלנד בהשוואה למשקי בית באנגליה. אז מה זה? ובכן, לחם סודה שונה בשל השימוש בחלב וביקרבונט של סודה, אשר מעלה את הקמח, ללא שימוש בשמרים. באירלנד, הוא מהווה מצרך נהדר ברוב המשפחות, וכמובן, מועיל באופן משמעותי עם ממרח נדיב של חמאה אירית מלוחה נפלאה.

נזיד אירי

תבשיל אירי הוא אחת המנות הקלאסיות בסיר אחד שממש שווה לטעום. זה מצומצם ככל שניתן עם רשימת מרכיבים קצרה להפליא. הכל עניין של בשר כבש בבישול איטי עם תפוחי אדמה שמנמנים, פרוסות גזר גדולות, ציר בשר טוב וגריסי פנינה כדי לעזור לספוג את כל מיצי הבישול הטעימים. בדרך כלל זה מבושל לפחות שעה וחצי

צ'מפ וקולקנון

כשתהיו הבא בדבלין, שימו עין על התפריטים המקומיים ונסו לטעום את הקלאסיקות האזוריות של Champ ו-Colcannon, ששניהם לוקחים את הרעיון של תוספות לשלב הבא! Champ הוא בעצם מחית תפוחי אדמה עם בצל אביבי, חמאה וחלב שמייצרת את התוספת השמימית ביותר שתלווה את הטוב ביותר באירלנד. קולקנון עשוי מכרוב סאבוי, בייקון גב ושמנת. זה קלורי להחריד ולא מתנצל. קלאסיקה!

קופסתי

מקור זה מהמילה האירית 'aran bocht ti', שמתורגמת כלחם בית עניים. זה משלב בדרך כלל תפוח אדמה נא מגורר עם פירה מבושל. אז אפשר להכין אותו במגוון דרכים גאוניות. אפשר לערבב עם קמח ומלח ואז להרתיח, לפרוס ולבסוף לטגן בחמאה. לחלופין, ניתן להוסיף אותו לבלילה ולאחר מכן לאפות בתבנית כיכרות לפני שמתמסרים לטיגון! מממ גן עדן כולסטרול!

ברמברק

בית תה מיוחד אבל כנראה הטוב ביותר תוצרת בית ברמברק הוא כיכר תה פירותית מבריקה שנאפה לאורך כל השנה. תבלינים מעורבים, צימוקים ופירות מסוכרים כולם עושים את זה בתערובת. עם הומור טוב טיפוסי בליל כל הקדושים, הם יכניסו 'קסמים' בכיכר שאומרים שהם מנבאים את העתיד! אולי תמצא אפונה ירוקה שמשמעותה שלא תתחתן בשנה הבאה, או יתמזל מזלך ותמצא טבעת לקשור את הקשר!

רכיכה אירית

אם התמזל מזלכם לנסוע אל החוף המערבי הפראי של אירלנד, אז הקפידו לאכול רכיכות מקומיות. התקופה הטובה ביותר בשנה היא חודשי הסתיו והחורף שבהם אולי תוכל להתענג על צדפות, ובמיוחד, נסה לתזמן את הביקור שלך כך שיתאים לפסטיבל הצדפות של גאלווי (נערך בסוף ספטמבר). יש סרטנים שאפשר לטעום במפרץ דבלין ומולים וקולקס שנעשו עוד יותר ליריים על ידי מולי מאלון!

מאכל מקומי אחד שכדאי לנסות להכין בבית הוא מולים מבושלים בסיידר ובייקון. אז רדו אל הנמל ושוחחו עם מוכרי הדגים לתפוס היום שלהם!