סטייק פלנק של כריס לילי ושיטאקי יאקיטורי
אם יש לך מלח, סוכר, מירין, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור יום ולנטין. מתכון זה אופייני למטבח היפני. נסו צלעות כבש מעושנות של כריס לילי, סטייק צלע עם רוטב פטריות שיטאקי, ו סטייק צרוב פאן עם פטריות שיטאקי ורוטב זרעי דלעת (מתכונים דומים).
הוראות
מקום 12 עד 14 (4 אינץ') שיפודים במים להשרות.
חותכים את כובעי פטריות שיטאקי לשניים ומניחים אותם בקערת ערבוב. בסיר בינוני, לשלב את החומרים המרינדה ולהביא לרתיחה; מבשלים במשך 10 דקות.
הסר מהחום ושופכים את הנוזל החם על כובעי הפטריות. להשרות במשך 20 דקות.
חותכים את סטייק האגף על פני התבואה לרצועות 1/4 אינץ'.
חותכים את החלק העליון בצל ירוק לחתיכות 1 אינץ'.
הסר את הפטריות מן המרינדה והנח את המרינדה בצד. השתמש בשיפוד כדי לנקב את סטייק האגף בסוף הרצועה. לאחר מכן לנקב חתיכה של כובע פטריות, ואחריו ראש בצל ירוק. לארוג את רצועת סטייק האגף סביב פטריות בצל ירוק ולהמשיך שיפוד פטריות, בצל ירוק, סטייק צלע עד רצועת סטייק מסתיים. לייבש את שיפודים עם מלח ופלפל.
מחממים גריל חם. טובלים כל שיפוד לתוך שאריות המרינדה ומניחים על הגריל על חום ישיר. גריל במשך 2 דקות בכל צד, או עד סטייק חומים.
הסר את שיפודים מן הגריל לשרת.
Reprinted with permission from America ' s Best BBQ, Homestyle by Ardie A. Davis And Chef Paul Kirk, © 2013 Andrews McMeel Publishing
יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר
מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. מרלו ניקל וניקל האריס ויניארד עם דירוג של 4.2 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 40 דולר לבקבוק.
![מניקל וניקל האריס כרם מרלו]()
מניקל וניקל האריס כרם מרלו
פירות אדומים בהירים, אוכמניות מסוכרות, שזיף סנטה רוזה וניחוחות מנטול כולם משתלבים יחד כדי לשכר את האף כמו מרלו יין האריס 2016 מנפול מהזכוכית. על החיך, ערך עסיסי ופירותי נתמך על ידי טאנינים לעיסים וחומציות איזון, יצירת שכבות עבותות המעטרות את הלשון ומייצרות גימור רך ואלגנטי.