קאפקייקס וניל
קאפקייקס וניל נטול גלוטן, וטבעוני קינוח. מנה אחת מכילה 168 קלוריות, 3 גרם של חלבון ו7 גרם של שומן. מתאים ל-24 מנות. גשו לסופר וקנו עמילן תפוחי אדמה, סודה לאפייה, גרידת לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה אופייני למטבח האמריקאי. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 19% המנה הזאת די גרועה. נסו מיני וניל שעועית קאפקייקס עם ציפוי וניל קרם חמאה, קאפקייקס וניל בסיסי עם ציפוי גבינת שמנת וניל, ו קאפקייקס וניל עם ציפוי קרם חמאה וניל שני (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים התנור ל 325°f. קו 2 סטנדרטי 12 כוס מאפינס פחיות עם liners נייר.
בקערה בינונית, לטאטא יחד את הקמח, עמילן תפוחי אדמה, arrowroot, אבקת אפייה, סודה לשתיה, מסטיק xanthan, ומלח.
מוסיפים את השמן, נקטר אגבה, רסק תפוחים, וניל וגרידת לימון למרכיבים היבשים ומשלבים. מערבבים במים החמים ומערבבים עד הבלילה חלקה.
יוצקים 1/3 גביע הבלילה לתוך כל כוס מוכנה, כמעט ממלא אותו.
אופים את הקאפקייקס על המדף המרכזי במשך 22 דקות, מסובב את הפחים 180 מעלות לאחר 15 דקות. הקאפקייקס המוגמרים יהיו בצבע חום זהוב ויקפצו בחזרה כאשר הלחץ מוחל בעדינות למרכז.
תן לעוגות לעמוד בקופסאות במשך 20 דקות, ואז להעביר אותם מתלה תיל להתקרר לחלוטין. באמצעות סכין ציפוי, להפיץ בעדינות 1 כף ציפוי וניל על כל קאפקייק. אחסן את הקאפקייקס במיכל אטום במקרר למשך עד 3 ימים.
מתוך Babycakes by Erin McKenna, (C) 2009 Clarkson Potter