קושיקשה
מוכן ב50 דק.
מנות6
ציון בריאות13
מגזין

ריזוטו שרימפס שמפניה

ריזוטו שרימפס שמפניה
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, גשו לסופר וקנו שרימפס בצדפים, פטרוזיליה, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 50 דקות. מתכונים דומים: נשאר יין או שמפניה? אין בעיה! מחבת שפמנון צרוב על ריזוטו שמפניה עם רוטב פאן שמפניה, ריזוטו שרימפס שמפניה, ו ריזוטו שמפניה.

הוראות

1
לקלף שרימפס. לעשות חתך רדוד לאורך הגב של כל שרימפס; לשטוף את הווריד.
מרכיבים שתצטרך
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
2
במחבת 12 אינץ ' או תנור הולנדי 4 ליטר, להמיס חמאה על חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
6 שיני שום, 4 כתושות, 2 האחרות פרוסות דק6 שיני שום, 4 כתושות, 2 האחרות פרוסות דק
ציוד שתשתמש בו
תוספות, אופציונליתוספות, אופציונלי
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
3
מוסיפים בצל; מבשלים, מערבבים לעתים קרובות, עד רך. להפחית חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
4
הוסף שרימפס; קוק חשף כ 8 דקות, מפנה פעם אחת, עד שרימפס הם ורודים.
מרכיבים שתצטרך
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
5
הסר שרימפס ממחבת; להתחמם.
מרכיבים שתצטרך
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
6
מוסיפים שמפניה לבצל במחבת; מבשלים עד שהנוזל התאדה. מערבבים באורז. קוק חשף מעל חום בינוני כ 5 דקות, ערבוב לעתים קרובות, עד הקצוות של גרעיני אורז הם שקופים. בכוס 4 כוס מדידה, מערבבים מרק עוף ומיץ צדפות; יוצקים תערובת 1/2 כוס על אורז. קוק נחשף, ערבוב מדי פעם, עד הנוזל נספג. חזור עם תערובת מרק שנותר, 1/2 כוס בכל פעם, עד אורז רך וקרם.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוס מרק עוף1-1/2 כוס מרק עוף
תפוחי אדמה רדומים (בערך 2 עד 3 בינוניים), קלופים וחתוכים לקוביותתפוחי אדמה רדומים (בערך 2 עד 3 בינוניים), קלופים וחתוכים לקוביות
שמפניהשמפניה
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
סוכריות ראש אווירסוכריות ראש אוויר
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
7
כ 5 דקות לפני ריזוטו נעשה, מערבבים שרימפס, ארוגולה, גבינה ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
חזה עוף רוטיסריחזה עוף רוטיסרי
2 עד 4 כפות תערובת מרק בצל2 עד 4 כפות תערובת מרק בצל
רוטב טבסקו מקומטרוטב טבסקו מקומט
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
8
מפזרים פטרוזיליה לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
1 לב מפאלדי טרי אם אפשר1 לב מפאלדי טרי אם אפשר

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., ריזלינג, סוביניון בלאן

פינו גריג ' יו, ריזלינג וסוביניון בלאן הם הבחירה הראשונה שלי לשרימפס. יינות לבנים פריכים אלה עובדים היטב עם שרימפס מוכן במגוון דרכים, בין אם בגריל, מטוגן, או ברוטב שום. יין אחד אתה יכול לנסות הוא מארק מערב פינו גריג ' יו. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 13 דולר.
מארק ווסט פינו גריג ' יו
מארק ווסט פינו גריג ' יו
פריך ונקי, יין זה כולל טל דבש, פרי אבן והדר עם גימור עדין, נקי, מתמשך.נסה זיווג עם דגים וצ ' יפס ישנים וטובים, סלטי קיץ, וצדפות מאודות בתריסר...או עשרות.