איך מכינים לזניה

מה לא לאהוב? עם שכבות של דפי פסטה רכים אך מוצקים, בשר טחון מתובל היטב, רוטב פלפלי עז והכל בתוספת טעמי פרמזן קרמיים וגבינתיים, הוא אחד מאותם זוכי הפרסים של כל הזמנים. בוא נגיד שאם הלזניה הייתה להקת רוק, הרולינג סטונס עולים על דעתם על עשרות שנות חובתם מול הפחם של הבידור באצטדיונים!

הלזניה שירתה באופן דומה מטבחים משפחתיים רבים לאורך השנים. אולי לא יהיו הפתעות גדולות אבל מובטח לך קצת 'סיפוק' עם כמה צלחות נקיות כדי להוכיח את מאמציך!

תוכנית פעולה בסיסית:

  1. הרוטב הכל כך חשוב

כאן טמון רוב הטעם. שלבו בשר בקר טחון, בצל, פלפלים וכל הדברים שיוצרים רוטב עגבניות עשיר.

  1. מכינים רוטב גבינה עשיר

אז, בעודם נמצאים בסיר אחד, תנו לרוטב הבשרני להמשיך להתבשל, כעת שלבו ריקוטה, מוצרלה ופרמזן להכנת רוטב הגבינה האולטימטיבי.

  1. מבשלים את דפי הפסטה

במים רותחים מומלחים, מבשלים את יריעות הפסטה 'אל-דנטה' שכן היא תאפה מאוחר יותר.

רכיבים:

  • שמן זית כתית
  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל בינוני
  • 1 פלפל חריף חתוך לקוביות, ירוק או אדום
  • 1 קופסת עגבניות קצוצות
  • 2 כפות אורגנו טרי או מיובש
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית חומץ יין לבן
  • 10 דפי פסטה לזניה
  • 1 קילו גבינת ריקוטה
  • חצי קילו מוצרלה
  • כמות נדיבה של גבינת פרמזן

שיטה:

  1. מרתיחים סיר מים בגודל בינוני לפסטה. מכיוון שזה יכול לקחת 10 דקות.
  2. במחבת גדולה מחממים טיפה שמן זית ואז משחימים את בשר הבקר הטחון ומתבלים בעדינות
  3. מטגנים את הפלפל והבצל עד לריכוך, ואז מוסיפים את השום.
  4. מאחדים את בשר הבקר עם רוטב הפלפלים ומערבבים היטב.

כעת מעבירים את רוטב הבקר והפלפלים לסיר בגודל בינוני ולאחר מכן מוסיפים עגבניות, אורגנו ותיבול. מניחים להתאחד, ואז מוסיפים שפריץ של חומץ יין לבן. אפשרו לפחות 20 דקות להתבשל, וצמצמו את הנוזל למרקם רוטב דביק ויפה.

  1. מבשלים את דפי הפסטה של הלזניה אך הקפידו לא להתבשל יתר על המידה. לאחר בישול שוטפים במים קרים ומטפטפים מעט שמן זית. לְהַפְרִישׁ.

כעת מחממים את התנור לכ-200 מעלות, ועכשיו אתה יכול להרכיב את הפסטה, תערובת הבקר ורוטב הגבינה יחד בצלחת לזניה קרמית.

  1. מצקת כוס אחת של רוטב לזניה לתוך כלי הלזניה כדי לכסות בנוחות את התחתית.
  2. לאחר מכן מוסיפים כשלושה דפים מהפסטה מעל הרוטב ומעליהם מוסיפים עוד כוס רוטב אחת.
  3. כעת מוסיפים את תערובת הגבינה של מוצרלה וכמחצית מהריקוטה, וקצת מהפרמזן.
  4. מורחים את השכבה השנייה של הפסטה, חוזרים על השכבות ומסיימים בשכבה אחרונה מקסימה של גבינה.

בישול:

מכסים את כל המרכיבים מכוסים בנייר כסף ואופים בחום של כ-200 מעלות צלזיוס למשך 45 דקות. אם תרצו טופ קריספי מוזהב ויפה, חשפו את הכיסוי במשך 10 הדקות האחרונות כדי לאפשר זאת.

לבסוף, הניחו לזניה להתקרר לפני ההגשה למשך 10 דקות. השאריות יישמרו בקירור עד 5 ימים וקל לחמם מחדש. זה ממש נהדר מוגש לצד סלט ירוק עלים. ניתן להקפיא את זה למשך כחודש. לאחר מכן אפשר להפשיר ולאפות לפי ההוראות.