איך לקלף, לקצוץ ולגרר ג'ינג'ר

ג'ינג'ר הוא צמח פורח אכיל שנמצא במשפחת ה-Zingiberaceae בעלי השם המופלא! חברים נוספים במשפחה ארומטית ייחודית זו כוללים כורכום, הל וגלנגל.

זהו "תבלין" נפלא לחלוטין ושימש במשך מאות שנים כטעם מזון וגם כטוניק לרפואה ובריאות. יש לו עבר ארוך ועתיק שמקורו בדרום מזרח אסיה, והוא יוצא לאירופה עם סחר בתבלינים.

בסין העתיקה, האמינו שהפילוסוף הגדול קונפוציוס אכל ג'ינג'ר בכל ארוחה! הודו מייצאת כעת הכי הרבה ג'ינג'ר בעולם, ומספקת כמעט 2 מיליון טון מהביקוש הכולל.

שימושים בג'ינג'ר

לג'ינג'ר יש יישומים קולינריים רבים והוא משמש בדרכים שונות, עם ירקות, חמוצים, ממתקים ואפילו במשקאות אלכוהוליים. תבלין ריחני זה הוא עסיסי וסיבי וניתן לקלף, לקצוץ ולגרר לשימוש במנות שונות. תפקיד אחד לג'ינג'ר הוא ברפואה ה'איורוודית' ההודית המסורתית, והוא משמש במשקאות חמים וקרים רבים. הוא משמש לעתים קרובות גם בארוחות צמחוניות, כמו קארי עדשים, על ידי הכנת מסאלה שום ג'ינג'ר.

בבורמה, הם משתמשים לעתים קרובות בג'ינג'ר מגורר משומר עם זרעים ואגוזים בסלטים בצד, הנקרא בדרך כלל Gyin-Thot. עבור תושבי תאילנד, הוא עשוי לעיסה ומשמש בהרבה מנות חמות של צ'ילי.

עבור רבים מאיתנו, זה פשוט נהדר מוגש כתה עם לימון ודבש או במוקפץ מכיוון שהוא מוסיף הרבה טעמים ארומטיים.

ג'ינג'ר ובריאות

לצד הטעם הנפלא שלו, ישנם יתרונות בריאותיים רבים הקשורים לאכילת ג'ינג'ר במגוון מצביו. זוהי תרופה טבעית מצוינת להקלה על בחילות שכן היא מגבירה את תפקוד העיכול של הקיבה. הוא גם עשיר מאוד בנוגדי חמצון המסייעים בניהול תאי רדיקלים חופשיים בגוף.

קילוף ג'ינג'ר עם כפית

אחת הדרכים לקלף ג'ינג'ר היא בעזרת כפית או כפית קטנה. כן, זה נשמע קצת מוזר אבל נסו זאת, מכיוון שזו שיטה יעילה מאוד לקלף את העור החום והדק של חתיכת ג'ינג'ר. החזק את שורש הג'ינג'ר בחוזקה ביד אחת ולאחר מכן מגרדים בקצה של כף ביד השנייה. ברור שכמו רוב השיטות הקולינריות זה עשוי לדרוש מעט תרגול, וייתכן שתצטרך לנסות כפית אחרת כדי לקבל את הקצה הנכון המתאים ביותר למשימה. התרחק עם קצה הכפית כדי לחשוף מספיק ג'ינג'ר לפי הצורך. בדרך זו, הג'ינג'ר שנותר עם עורו שלם יישמר זמן רב יותר במקרר לפעם הבאה שתזדקקו לחלק.

קיצוץ וטחון

אחת הדרכים הטובות ביותר להתמודד עם ג'ינג'ר היא לחתוך נגד כיוון הסיבים לחתיכות בצורת מטבעות ואז לפרוס אותן לחתיכות בגודל מתאים בהתאם לתוצאה הנדרשת. לחלק מהמנות אפשר 'ג'וליאן' לגפרורים דקים שיאפשרו לטעמים הארומטיים להשתחרר בקלות בעת הבישול. אם בא לכם להכין ג'ינג'ר מסוכר, פשוט השתמשו בחתיכות בצורת מטבעות, שהן אידיאליות לשימור.

מגרדת ג'ינג'ר

טיפ אחד הוא אם אתה רוצה לגרר ג'ינג'ר, השתמש בגבעול קפוא. ניתן לאחסן אותו בקלות במקפיא בניילון נצמד או בשקית פלסטיק עד שיידרש. עכשיו כל מה שאתה צריך לעשות הוא לגרד את הכמות שאתה צריך עם פומפיה מתאימה. אפשר להשתמש במה שנקרא מיקרו פומפיה לגימור מגורר דק! בדיוק כפי שאנו מייעצים לחתוך את השבכה לרוחב כיוון הסיבים לקבלת התוצאות הטובות ביותר!