אין ספק שאחד הדברים המיוחדים ביותר בצרפת הוא האוכל שלה. המגוון העצום של מנות צרפתיות מפורסמות שניתן לראות בתפריטי מסעדות ברחבי העולם מעיד על כך. המנות הצרפתיות האייקוניות יהיו תמיד טעימות יותר על "אדמת הבית" שלהן – בצרפת. אבל זה לא אומר שלא ניתן ליהנות מהן גם בבית. המטבח הצרפתי התפתח לאורך מאות שנים בהשפעת התרבויות הרבות בסביבה של ספרד, איטליה, שוויץ, גרמניה ובלגיה, בנוסף למסורות האוכל שלה לאורך חופי האוקיינוס האטלנטי. גבינה ויין הם מרכיב מרכזי במטבח. הם ממלאים תפקידים שונים מבחינה אזורית ולאומית, ויש אפילו חוקים השומרים על טוהר ההכנה שלהם.
אז אם החופשה שלכם בצרפת, באלפים או על שפת הים בניס, נראית רחוקה. ואם טיול בשאנז אליזה או בשדות המוריקים של פרובאנס נראים כחלום רחוק, למה שלא תביאו אליכם למטבח את כל הטעמים והניחוחות הנפלאים משם? המתכונים שלפניכם הם תמצית הבישול הצרפתי, וחלקים אפילו ממש קלים. בתאבון!