גמבו רכיכות ואנדויל עם שרימפס, סקאלופס, צדפות וצדפות עם במיה קריספית
אף פעם אי אפשר שיהיו יותר מדי מתכונים קריאוליים, אז נסו גמבו רכיכות ואנדויל עם שרימפס, סקאלופס, צדפות וצדפות עם עוקרן קריספי. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. תמורת 4.11 דולר למנה , מתכון זה מכסה 39% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. לבמנה עיקרית זו יש 1014 קלוריות , 34 גרם חלבון ו -53 גרם שומן למנה. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח בערך שעה ו-50 דקות . אם יש לכם נקניקיית אנדויל, עגבנייה, פלפל ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון סופגני של 59% , וזה טוב. גמבו פירות ים קייג'ון ונקניקיית אנדויל , נקניקיית אנדויל ותפוחי אדמה , ושעועית אדומה ואורז מניו אורלינס עם נקניקיית אנדויל דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
1
מחממים מחבת בינונית על אש גבוהה.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוף
2
מוסיפים את האנדויל ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
מרכיבים שתצטרך
בערך 1.5C כהה Roux. כמה שיותר כהה יותר טוב. רק תוודא שזה לא נשרף.
3
מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר. אין לסנן. באותו מחבת, מבשלים את הסלרי, הגזר, הבצל, הפלפל והשום עד לריכוך.
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
חתוך לקוביות בגודל 3 עד 4 אינץ' - או תחליף בכתף טלה
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
שרימפס מוקפץ, קלוף
4
ממיסים את החמאה על אש בינונית בסיר הולנדי גדול. מוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך ערבוב מדי פעם. מבשלים את התערובת (roux) עד לקבלת צבע קרמל בהיר, כ-5 עד 7 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צבע קרמל
8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות
חמאה קרה לא מלוחה (1 מקל), חתוכה לקוביות
ציוד שתשתמש בו
תוספות, אופציונלי
5
מוסיפים את תערובת הבצל ומבשלים כ-3 דקות, מבלי לערבב.
מרכיבים שתצטרך
חתוך לקוביות בגודל 3 עד 4 אינץ' - או תחליף בכתף טלה
6
הביאו את הציר לרתיחה בסיר גדול.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה
7
הוסיפו כ-6 כוסות ציר לתערובת הרוקס תוך ערבוב. הביאו לרתיחה, לאחר מכן הנמיכו את האש לרתיחה עדינה, הוסיפו את נקניקיית האנדוי והמשיכו לבשל על אש קטנה כ-20 דקות, הוסיפו עוד ציר אם התערובת סמיכה מדי. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
בערך 1.5C כהה Roux. כמה שיותר כהה יותר טוב. רק תוודא שזה לא נשרף.
פפרונצ'יני, לקישוט
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
1
מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה, על אש גבוהה, עד שכמעט עשן. מתבלים את הצדפות במלח ופלפל וצרובים אותן, מצד אחד, עד להזהבה, כ-2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
פתיתי ירקות
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוף
2
מוציאים ומניחים בצד על צלחת.
3
נגבו את המחבת והוסיפו את שמן הזית הנותר.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוף
4
חממו על אש בינונית-גבוהה עד שכמעט עשן. תבלו את השרימפס במלח ופלפל ובשלו עד שהם ורודים, כ-3 עד 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
5
מוציאים ומניחים בצד עם הצדפות.
מרכיבים שתצטרך
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
6
מוסיפים לרוטב את הצדפות, השרימפס, הצדפות והסרטן וממשיכים לבשל עד שהצדפות שמנמנות ומבושלות.
מרכיבים שתצטרך
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
2 עד 3 כפיות מלח ים
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
עצם הודו וצוואר הודו
סרטן
1
מחממים 5 ס"מ שמן קנולה במחבת גבוהה על אש בינונית עד שהוא מתחיל לנצנץ. מרפדים תבנית אפייה במגבות נייר.
מרכיבים שתצטרך
1 בצל ספרדי בינוני חתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
שרימפס מוקפץ, קלוף
2
מניחים את קמח התירס בתבנית אפייה שטוחה ומתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
פילה פורל אגם (בערך כל אחד)
ציוד שתשתמש בו
6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי
3
תבלו את הבמיה במלח ופלפל וערבבו פנימה את קמח התירס. טגנו את הבמיה, במנות, עד להזהבה.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
פילה פורל אגם (בערך כל אחד)
במיה
4
מוציאים בעזרת כף מחוררת לתבנית אפייה ומתבלים במלח.
מרכיבים שתצטרך
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
שרימפס מוקפץ
5
חלקו את פירות הים בין 4 קערות שטוחות, שפכו פנימה מעט מהרוטב והנקניקיות, הוסיפו את הדבש וקשטו בבמיה מטוגנת, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות.
מרכיבים שתצטרך
1 ק"ג טורטיות דה מאיז
1/4 כוס שומן חזיר
גבינת זרלה מגוררת חלקית
קישואים, לא קלופים וקצוצים
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
עצם הודו וצוואר הודו
במיה
ציוד שתשתמש בו
קערת גביע וופל בגודל סטנדרטי
מצקת
6
בסיר גדול על אש גבוהה, חממו את השמן עד שכמעט עשן וטגנו את קליפות וזנבות השרימפס, הבצל, הגזר והסלרי במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.