אוכמניות ומרק יוגורט עם מערבולת ליים
אוכמניות ומרק יוגורט עם מערבולת ליים יכול להיות רק המרק שאתה מחפש. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני יש 131 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 0g של שומן למנה. והוא מתאים להגשה ל 5 מנות סועדים.. הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו מיץ ליים, יוגורט יווני, דבש ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 12 דקות. נסו מאפינס יוגורט מערבולת אוכמניות, מרק עגבניות צונן עם מערבולת כוסברה-יוגורט, ו יוגורט אוכמניות ליים (מתכונים דומים).
הוראות
שמור כמה אוכמניות קטנות לקישוט.
מניחים פירות יער הנותרים בסיר גדול ויוצקים במים 1/2 כוס. מערבבים בדבש וקינמון. להביא רתיחה מעל חום בינוני גבוה, על 5 דקות. לבשל, ערבוב מדי פעם, רק עד פירות יער להתחיל לרכך ולתת את הנוזל, על 2 דקות.
להעביר לקערה ולתת מגניב מעט. תערובת אוכמניות פירה בבלנדר עד חלקה.
מעבירים לקערה גדולה, מכסים ומקררים עד מקורר היטב, לפחות 2 שעות.
שלב 2 כפות. יוגורט, מיץ ליים, גרידת ליים וסוכר בקערה קטנה. מערבבים כדי למזג, לכסות ולקרר עד מוכן להגיש מרק.
ממש לפני ההגשה, להקציף הנותרים 1 3/4 כוסות יוגורט לתוך תערובת אוכמניות. מרק מצקת לתוך קערות צוננות. זרוק 2 כפית. של תערובת ליים יוגורט למרכז של כל קערה. השתמש קצה של סכין חדה לעשות מערבולות דקורטיביות.
מקשטים עם פירות יער שמורים ומגישים קר.