קושיקשה
מוכן ב40 דק.
מנות2
ציון בריאות93
מגזין

ארוחת ערב לשניים: טאקו סטייק צ'יפוטלה

ארוחת ערב לשניים: טאקו סטייק צ'יפוטלה
ארוחת ערב לשניים: טאקו סטייק צ'יפוטלה יכול להיות רק מקסיקני מתכון שאתה מחפש. והוא יספק כ 2 מנות. מנה זו מכילה סביב 79 גרם חלבון 46 גרם של שומן, וסך הכל 861 קלוריות. המתכון הזה מכסה %54 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה עבור יום ולנטין. אם יש לכם ליים, טורטיות תירס, מלח כשר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב השמנת החמוצה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת תפוחים שמנת חמוצה כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מתכונים דומים: צ'יפוטלה שפשף שומה טאקו סטייק עם קרם צ' יפוטלה וגואקמולי, ארוחת ערב, צ'יפוטלה, טאקו בקר., ו ארוחת ערב הלילה: צ'יפוטלה עוף סלט טאקו.

הוראות

1
באמצעות מעבד מזון, בלנדר יד, או בלנדר, פלפלים צ ' יפוטלה פירה עם רוטב עד חלקה. מתבלים את סטייק הצלע במלח, ומניחים אותו בשקית פלסטיק גדולה עם פירה צ ' יפוטלה. תמרח את הרוטב על כל הסטייק. מניחים בצד כדי להשרות במשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובופלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובו
סטייק צלעסטייק צלע
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
בלנדר טבילהבלנדר טבילה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
לשטוף את מעבד מזון או בלנדר קערה.
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
3
מניחים אבוקדו שמנת חמוצה במעבד מזון או בלנדר ו מחית עד חלקה. מתבלים לפי הטעם במלח ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
3 חבילות (8 אונקיות כל אחת) גבינת שמנת מופחתת שומן, חתוכה לקוביות3 חבילות (8 אונקיות כל אחת) גבינת שמנת מופחתת שומן, חתוכה לקוביות
1 פלפל ארבול מיובש1 פלפל ארבול מיובש
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
1
הסר סטייקים מן המרינדה ולנגב עודף עם מגבת נייר. להצית ארובה גדולה מלאה גחלים ולחכות עד שהם מכוסים באפר אפור.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
2
פרוש באופן שווה על פני 1/2 של באח, משאיר את החצי השני ריק.
מרכיבים שתצטרך
גרעיני חמניות נוספיםגרעיני חמניות נוספים
3
שים את באח הבישול במקום, לכסות, ולאפשר גריל לחמם במשך 5 דקות. לגרד סורגים בישול נקי, ואז למקם סטייק האגף על הצד החם של הגריל. לבשל עד חרוך היטב, על 3 דקות. הפוך סטייק ולהמשיך לבשל עד הצד השני חרוך היטב, על 3 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעסטייק צלע
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
4
מעבירים סטייק לצד קריר יותר של הגריל, מכסים ומבשלים עד למרכז הסטייק רושמים 52° על מדחום שקורא אינטנט למדיום-נדיר, או 135° למדיום, בערך 5 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
18 שרימפס עצום, זנבות על, קלופים ומפותלים18 שרימפס עצום, זנבות על, קלופים ומפותלים
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
5
העברה ללוח חיתוך, אוהל עם נייר כסף, ולאפשר סטייק לנוח לפחות 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
2 כוסות פירורי קרקר גרהם Honey Maid®2 כוסות פירורי קרקר גרהם Honey Maid®
1
הסר סטייקים מן המרינדה ולנגב עודף עם מגבת נייר. מחממים מחבת גריל משומנת קלות על חום גבוה עד לעישון קל.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים
2
שים סטייק על הגריל. לבשל עד חרוך היטב, על 3 דקות. הפוך סטייק ולהמשיך לבשל עד הצד השני חרוך היטב, על 3 דקות יותר. מנמיכים את החום עד בינוני וממשיכים לבשל, הופכים סטייק בכל דקה עד שמרכז הסטייק רושם 125 ° F על מדחום שקורא אינטנט למדיום-נדיר, או 135° למדיום, בערך 5 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעסטייק צלע
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
3
העברה ללוח חיתוך, אוהל עם נייר כסף, ולאפשר סטייק לנוח לפחות 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
2 כוסות פירורי קרקר גרהם Honey Maid®2 כוסות פירורי קרקר גרהם Honey Maid®
4
בינתיים, מניחים בצל ירוק על הגריל ומבשלים עד חרוך ומתרכך, 2 עד 3 דקות בסך הכל. מניחים בצד וקוצצים בערך. פרוס סטייק האגף דק נגד התבואה.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעסטייק צלע
ג'ינג'ר שלם, מרוסקג'ינג'ר שלם, מרוסק
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
5
מגישים עם טורטיות חמות, מחית אבוקדו, כרוב, ליים, בצל ירוק בגריל, וכוסברה.
מרכיבים שתצטרך
ג'ינג'ר שלם, מרוסקג'ינג'ר שלם, מרוסק
קציצות עוף צמחוניות קפואותקציצות עוף צמחוניות קפואות
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
1 פלפל ארבול מיובש1 פלפל ארבול מיובש
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ
6
להרכיב את הטאקו כמו שאתה אוהב: טורטייה חמה, קומץ כרוב, קצת סטייק, בצל ירוק, וכוסברה, עם כפית של קרם אבוקדו ושפריץ של מיץ ליים.
מרכיבים שתצטרך
אבוקדו האס מעוך קלותאבוקדו האס מעוך קלות
ג'ינג'ר שלם, מרוסקג'ינג'ר שלם, מרוסק
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
קציצות עוף צמחוניות קפואותקציצות עוף צמחוניות קפואות
1 פלפל ארבול מיובש1 פלפל ארבול מיובש
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
שמנת מתוקה, בתוספת 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננתשמנת מתוקה, בתוספת 1/3 כוס שמנת מתוקה, צוננת
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות

יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר

מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר הם בחירה מצוינת לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. אתה יכול לנסות מרלו אוסף יהלומים פרנסיס פורד קופולה. מבקרים די אוהבים את זה עם דירוג 4 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ 20 דולר לבקבוק.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
באופן מסורתי השתמשו במרלו כדי למזג רכות ועושר עם תערובות קברנה, אך כיום הוא הפך לאחד מהיינות האדומים הפופולריים ביותר מקליפורניה. סדרת היהלומים של פרנסיס קופולה משנת 1999, Blue Label Merlot היא נדיבה ועשירה. זה נעשה עם כמויות קטנות של סירה ו קברנה סוביניון להוסיף אישיות והרמת ארומטיקה. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי חדשות בנות שלוש שנים במשך שמונה חודשים. ניחוחות של פירות יער ופאי אוכמניות מן הפרי בולטים באף המשתלבים עם איכות מסוגננת קלוי מן האלון. על החיך, פטל הניתן לזיהוי וטעמי פירות צפופים, ריבה לשלב עם המבנה אלגנטי יינות לתמוך בגימור מסוגנן וארוך. המרלו מסדרת היהלומים מ-1999 מזמין ביותר בעושר רב ובמשיכה; הוא ראוי לשתייה כעת או שניתן להשכיב אותו למשך שנתיים עד חמש שנים.