קושיקשה
מוכן ב40 דק.
מנות2
ציון בריאות93
מגזין

ארוחת ערב לשניים: טאקו סטייק צ'יפוטלה

ארוחת ערב לשניים: טאקו סטייק צ'יפוטלה
ארוחת ערב לשניים: טאקו סטייק צ'יפוטלה יכול להיות רק מקסיקני מתכון שאתה מחפש. והוא יספק כ 2 מנות. מנה זו מכילה סביב 79 גרם חלבון 46 גרם של שומן, וסך הכל 861 קלוריות. המתכון הזה מכסה %54 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה עבור יום ולנטין. אם יש לכם ליים, טורטיות תירס, מלח כשר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב השמנת החמוצה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת תפוחים שמנת חמוצה כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מתכונים דומים: צ'יפוטלה שפשף שומה טאקו סטייק עם קרם צ' יפוטלה וגואקמולי, ארוחת ערב, צ'יפוטלה, טאקו בקר., ו ארוחת ערב הלילה: צ'יפוטלה עוף סלט טאקו.

הוראות

1
באמצעות מעבד מזון, בלנדר יד, או בלנדר, פלפלים צ ' יפוטלה פירה עם רוטב עד חלקה. מתבלים את סטייק הצלע במלח, ומניחים אותו בשקית פלסטיק גדולה עם פירה צ ' יפוטלה. תמרח את הרוטב על כל הסטייק. מניחים בצד כדי להשרות במשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובופלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובו
סטייק צלעסטייק צלע
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
הצעת הגשה: להגיש על פסטההצעת הגשה: להגיש על פסטה
6 סטייקים של 8 אונקיות6 סטייקים של 8 אונקיות
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
בלנדר טבילהבלנדר טבילה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
לשטוף את מעבד מזון או בלנדר קערה.
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
3
מניחים אבוקדו שמנת חמוצה במעבד מזון או בלנדר ו מחית עד חלקה. מתבלים לפי הטעם במלח ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
3 חבילות (8 אונקיות כל אחת) גבינת שמנת מופחתת שומן, חתוכה לקוביות3 חבילות (8 אונקיות כל אחת) גבינת שמנת מופחתת שומן, חתוכה לקוביות
1/2 כוס קרמה מקסיקנית (אפשר להחליף קרם פרש)1/2 כוס קרמה מקסיקנית (אפשר להחליף קרם פרש)
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
1
הסר סטייקים מן המרינדה ולנגב עודף עם מגבת נייר. להצית ארובה גדולה מלאה גחלים ולחכות עד שהם מכוסים באפר אפור.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות שומשום קלוי, לקישוט3 כפות שומשום קלוי, לקישוט
6 סטייקים של 8 אונקיות6 סטייקים של 8 אונקיות
ציוד שתשתמש בו
8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה
2
פרוש באופן שווה על פני 1/2 של באח, משאיר את החצי השני ריק.
מרכיבים שתצטרך
קילו פטל שחור (בערךקילו פטל שחור (בערך
3
שים את באח הבישול במקום, לכסות, ולאפשר גריל לחמם במשך 5 דקות. לגרד סורגים בישול נקי, ואז למקם סטייק האגף על הצד החם של הגריל. לבשל עד חרוך היטב, על 3 דקות. הפוך סטייק ולהמשיך לבשל עד הצד השני חרוך היטב, על 3 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעסטייק צלע
6 סטייקים של 8 אונקיות6 סטייקים של 8 אונקיות
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו
4
מעבירים סטייק לצד קריר יותר של הגריל, מכסים ומבשלים עד למרכז הסטייק רושמים 52° על מדחום שקורא אינטנט למדיום-נדיר, או 135° למדיום, בערך 5 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
18 שרימפס עצום, זנבות על, קלופים ומפותלים18 שרימפס עצום, זנבות על, קלופים ומפותלים
6 סטייקים של 8 אונקיות6 סטייקים של 8 אונקיות
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו
5
העברה ללוח חיתוך, אוהל עם נייר כסף, ולאפשר סטייק לנוח לפחות 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
6 סטייקים של 8 אונקיות6 סטייקים של 8 אונקיות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובהרצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
1
הסר סטייקים מן המרינדה ולנגב עודף עם מגבת נייר. מחממים מחבת גריל משומנת קלות על חום גבוה עד לעישון קל.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות שומשום קלוי, לקישוט3 כפות שומשום קלוי, לקישוט
6 סטייקים של 8 אונקיות6 סטייקים של 8 אונקיות
ציוד שתשתמש בו
8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה
1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים
2
שים סטייק על הגריל. לבשל עד חרוך היטב, על 3 דקות. הפוך סטייק ולהמשיך לבשל עד הצד השני חרוך היטב, על 3 דקות יותר. מנמיכים את החום עד בינוני וממשיכים לבשל, הופכים סטייק בכל דקה עד שמרכז הסטייק רושם 125 ° F על מדחום שקורא אינטנט למדיום-נדיר, או 135° למדיום, בערך 5 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעסטייק צלע
6 סטייקים של 8 אונקיות6 סטייקים של 8 אונקיות
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו
3
העברה ללוח חיתוך, אוהל עם נייר כסף, ולאפשר סטייק לנוח לפחות 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
6 סטייקים של 8 אונקיות6 סטייקים של 8 אונקיות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובהרצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
4
בינתיים, מניחים בצל ירוק על הגריל ומבשלים עד חרוך ומתרכך, 2 עד 3 דקות בסך הכל. מניחים בצד וקוצצים בערך. פרוס סטייק האגף דק נגד התבואה.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעסטייק צלע
כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו
5
מגישים עם טורטיות חמות, מחית אבוקדו, כרוב, ליים, בצל ירוק בגריל, וכוסברה.
מרכיבים שתצטרך
כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר
1 בצל אדום קטן קצוץ דק להגשה1 בצל אדום קטן קצוץ דק להגשה
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז
1/2 כוס קרמה מקסיקנית (אפשר להחליף קרם פרש)1/2 כוס קרמה מקסיקנית (אפשר להחליף קרם פרש)
(שמור 1 כף)(שמור 1 כף)
1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ
6
להרכיב את הטאקו כמו שאתה אוהב: טורטייה חמה, קומץ כרוב, קצת סטייק, בצל ירוק, וכוסברה, עם כפית של קרם אבוקדו ושפריץ של מיץ ליים.
מרכיבים שתצטרך
אבוקדו האס מעוך קלותאבוקדו האס מעוך קלות
כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז
1 בצל אדום קטן קצוץ דק להגשה1 בצל אדום קטן קצוץ דק להגשה
1/2 כוס קרמה מקסיקנית (אפשר להחליף קרם פרש)1/2 כוס קרמה מקסיקנית (אפשר להחליף קרם פרש)
(שמור 1 כף)(שמור 1 כף)
עגבניות שמש לאעגבניות שמש לא
6 סטייקים של 8 אונקיות6 סטייקים של 8 אונקיות

יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר

מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר הם בחירה מצוינת לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. אתה יכול לנסות מרלו אוסף יהלומים פרנסיס פורד קופולה. מבקרים די אוהבים את זה עם דירוג 4 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ 20 דולר לבקבוק.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
באופן מסורתי השתמשו במרלו כדי למזג רכות ועושר עם תערובות קברנה, אך כיום הוא הפך לאחד מהיינות האדומים הפופולריים ביותר מקליפורניה. סדרת היהלומים של פרנסיס קופולה משנת 1999, Blue Label Merlot היא נדיבה ועשירה. זה נעשה עם כמויות קטנות של סירה ו קברנה סוביניון להוסיף אישיות והרמת ארומטיקה. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי חדשות בנות שלוש שנים במשך שמונה חודשים. ניחוחות של פירות יער ופאי אוכמניות מן הפרי בולטים באף המשתלבים עם איכות מסוגננת קלוי מן האלון. על החיך, פטל הניתן לזיהוי וטעמי פירות צפופים, ריבה לשלב עם המבנה אלגנטי יינות לתמוך בגימור מסוגנן וארוך. המרלו מסדרת היהלומים מ-1999 מזמין ביותר בעושר רב ובמשיכה; הוא ראוי לשתייה כעת או שניתן להשכיב אותו למשך שנתיים עד חמש שנים.