בורשט טבעוני
מתכון זה אופייני למטבח המזרח אירופי. אם יש לך שום, עגבניות, בצל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-5 דקות. . אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : בורשט בלנדר טבעוני, בורשט סלק טבעוני, ו בורשט II.
הוראות
חום 1 כף שמן זית במחבת מעל חום בינוני. מערבבים את השום והבצל; מבשלים ומערבבים עד הבצל התרכך והפך שקוף, על 5 דקות. תניח בצד.
מחממים את 3 כפות הנותרים של שמן זית בסיר גדול מעל חום בינוני גבוה. מערבבים את הסלרי, גזר, פלפל, סלק כולל ירקות, עגבניות שלמות, עגבניות חתוכות לקוביות, תפוחי אדמה, chard שוויצרי, ותערובת בצל. מבשלים ומערבבים עד chard מתחיל לנבול, 4 עד 8 דקות. מערבבים במרק הירקות, מים, שמיר עשב, ומלח ופלפל. מביאים לרתיחה, ולהפחית את החום לנמוך. מבשלים במשך 1 שעה.
מסננים חצי סלק מן המרק ומניחים בבלנדר, ממלאים את הכד לא יותר מחצי מלא. החזק את המכסה של הבלנדר עם מגבת מטבח מקופלת, בזהירות להתחיל את הבלנדר, באמצעות כמה פולסים מהירים כדי לקבל את הסלק זז לפני להשאיר אותו על פירה.
הוסף את טופו, ולהמשיך טיהור עד חלקה. מערבבים את תערובת טופו בחזרה לתוך הסיר. מבשלים עד התערובת מצטמצמת בשליש, כשעה נוספת.