קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות10
ציון בריאות84
מגזין

בטטה-חומוס-קינואה בורגרס

בטטה-חומוס-קינואה בורגרס
בטטה-חומוס-קינואה בורגרס נטול גלוטן, וטבעוני ומספק כ 10 מנות. מנה זו מכילה כ 7 גר' של חלבון, 9 גרם של שומן, וסך הכל 175 קלוריות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו אפונה, קינואה, בצל ירוק ועוד מספר מצרכים לעשות היום. 736 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. הרבה אנשים באמת אהבו את המנה האמריקאית הזאת. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 98% וזה מצוין. נסו תבשיל בטטה וחומוס עם קינואה, קינואה בטטה בורגרס, ו המבורגר שעועית שחור קינואה בטטה (מתכונים דומים).

הוראות

1
מערבבים את הקינואה ו 1/2 כוס מים בסיר קטן מאוד עם מכסה. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, ומורידים את החום לרתיחה האפשרית האיטית ביותר, עם מפזר חום, אם יש לך אחד, מתחת. אתה תבשל קינואה בכ -20 דקות. לחשוף, להתפתל עם מזלג, ולהניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
קינואה מבושלתקינואה מבושלת
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
בינתיים, לחתוך את בטטה לתוך סיבובים על 1 1/2 אינץ ' עבה קיטור מעל או לבשל במים רותחים עד מזלג רך, על 15 דקות. מגניב עד נוח להתמודד. להתפשט ולהשליך את הקליפות ולהעביר למעבד מזון.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
(כגון ביסקוויטים מארי)(כגון ביסקוויטים מארי)
3
מוסיפים את החומוס, ג ' ינג ' ר, שום, בצל ירוק, 3/4 כפית מלח, כמון, ו 2 כפות של מיץ לימון לתפוחי האדמה המתוקים ולעבד עד מעורב באופן סביר. זה לא צריך להיות חלק לגמרי.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
תערובת סלאו קולי בשלושה צבעיםתערובת סלאו קולי בשלושה צבעים
¼ כפית אורגנו¼ כפית אורגנו
(צינור גדול)(צינור גדול)
4
מעבירים את התערובת לקערה, ואז מפזרים בקינואה המבושלת וקמח הקינואה. מערבבים עד כל קינואה נעלמת לתוך התערובת. מקפלים בעדינות את האפונה הירוקה ואת הבוטנים, אם משתמשים. טעם כדי לראות אם זה צריך יותר מלח או מיץ לימון ולהוסיף כמה צביטות גדולות של פתיתי פלפל אדום כתוש לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית, בתוספת 2 כפות שמן זית (האיכות הטובה ביותר), לטפטוףשמן זית, בתוספת 2 כפות שמן זית (האיכות הטובה ביותר), לטפטוף
קינואה מבושלתקינואה מבושלת
קמח קינואהקמח קינואה
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
אפונה ירוקהאפונה ירוקה
חבילה אחת (8 אונקיות) עוגיות תה (כגון ביסקוויטים מארי)חבילה אחת (8 אונקיות) עוגיות תה (כגון ביסקוויטים מארי)
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
5
מניחים מחבת בינונית על חום בינוני במשך כדקה, ולאחר מכן להוסיף דל 1/2 כף שמן מערבולת כדי מעיל המחבת.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
חום עוד קצת, עד השמן הוא חם מספיק כדי לרחוש מיד נקודה של תערובת בטטה. הפעל את החום לנמוך.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
7
השתמש במדד nonstick מרוסס 1/3 כוס כדי לגרוף-צורה הבלילה בצורה אחידה ככל האפשר. בזהירות להעביר המבורגרים רבים ככל שיתאימו בשכבה אחת למחבת החמה, משומנת, לדפוק את ידית הכוס אסרטיבית נגד הצד של המחבת או באמצעות הגב של כף לשחרר את הבלילה. להחליק את המשטח העליון עם סכין ארוחת ערב, כך ההמבורגרים יהיה פריך באופן שווה, ולדחוף את הצדדים כדי לעזור להם לשמור על הצורה שלהם כפי שהם מבשלים.
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
8
מבשלים על אש נמוכה במשך 8 עד 10 דקות, או עד חום זהוב על הקרקעית. (בישול ארוך יותר הוא בסדר-פשוט לא חם יותר. תכולת הסוכר של תפוחי אדמה מתוקים גורמת להם לשרוף בקלות בטמפרטורות גבוהות יותר.) השתמש מרית קטנה עם להב דק כדי לשחרר בזהירות כל המבורגר ולהפוך אותו, הוספת שמן יותר לפי הצורך ודוחף את ההמבורגרים בחזרה לתוך צורה אם הם צונחים או לשבור.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
9
מבשלים בצד השני במשך 8 עד 10 דקות, או עד התחתית משחימים יפה. המשך לבשל בקבוצות עד כל הבלילה כבר בשימוש.
10
מגישים חם או חם.
11
שיפורים אופציונליים
12
בוטנים קלויים על גבי * אפונה מאודה על גבי * יוגורט או Raita * סלסה ורדה * טפטוף של מולסה רימון
מרכיבים שתצטרך
מולסה רימוניםמולסה רימונים
יכול) סלסה ורדה משומרתיכול) סלסה ורדה משומרת
חבילה אחת (8 אונקיות) עוגיות תה (כגון ביסקוויטים מארי)חבילה אחת (8 אונקיות) עוגיות תה (כגון ביסקוויטים מארי)
חבילת עוגת שכבות וניל קפואהחבילת עוגת שכבות וניל קפואה
RaitaRaita
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
13
Reprinted with permission from Heart of the Plate: Vegetary Recipes for a New Generation by Mollie Katzen. זכויות יוצרים © 2013 by Tante Malka; תצלומים ואיורים © 2013 by Tante Malka. פורסם על ידי Houghton Mifflin Harcourt.

מרכיבים

10ריבס, קצוץ טרי או קפואפלפל אדום מרוסקפלפל אדום מרוסק2(יכול להיות או להרחיק)זרעי כמון, קלויים קלותזרעי כמון, קלויים קלות1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)כף ערמת ג'ינג'ר טחון דקכף ערמת ג'ינג'ר טחון דק11 קילו קישואים,שום טחון או כתוששום טחון או כתוש2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקאפונה ירוקה (מאודה טרי או מופשר קפוא)אפונה ירוקה (מאודה טרי או מופשר קפוא)2(חוֹרֶף)2-3 כפות מיץ לימון טרי, או לפי הטעם2-3 כפות מיץ לימון טרי, או לפי הטעם796 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות6(חוֹרֶף)קמח קינואהקמח קינואה2(חוֹרֶף)על זרעי גפן או שמן זעפרן גבוה oleic לטיגוןעל זרעי גפן או שמן זעפרן גבוה oleic לטיגון1(יכול להיות או להרחיק)מלח, או יותר לפי הטעםמלח, או יותר לפי הטעם3בצל ירוק (לבנים בתוספת ירוק בהיר), לחתוך לחתיכות 1 אינץבצל ירוק (לבנים בתוספת ירוק בהיר), לחתוך לחתיכות 1 אינץ340אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)תפוז בינוני בטטהתפוז בינוני בטטה2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבוטנים לא מלוחים, קלויים קלות (אופציונלי)בוטנים לא מלוחים, קלויים קלות (אופציונלי)3556 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקגרגרי חומוס מבושלים או אחד 15 אונקיה יכול, שטוף סחוט ביסודיותגרגרי חומוס מבושלים או אחד 15 אונקיה יכול, שטוף סחוט ביסודיות