גלידת שזיפים
צריך קינוח ללא גלוטן וצמחוני? גלידת שזיפים יכול להיות מתכון סופר לנסות. מנה אחת מכילה 693 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 53 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתאים ל-5 מנות. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור קיץ. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. אם יש לך סגול, סוכר, קצפת, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. עם כפית ציון של 23% המנה הזאת די גרועה. נסו עוגיות תות וגלידת שמנת, גלידת אבוקדו, ו גלידת לבנדר טבעונית (מתכונים דומים).
הוראות
מבשלים שזיפים וסוכר בסיר מעל חום בינוני 5 דקות או עד שזיפים רכים וסוכר הוא מומס.
תהליך תערובת שזיף במעבד מזון עד חלקה; זן להשליך עורות.
מערבבים יחד מחית שזיף וקרם הקצפה במיכל של מקפיא חשמלי 2-4 ליטר. להקפיא על פי הוראות היצרן.
לארוז מקפיא עם קרח נוסף ומלח סלע, ולתת לעמוד 1 שעה לפני ההגשה.
מגישים עם שקדים, אם תרצה.