קושימומחה
מוכן ב1 ש, 30 דק.
מנות10
ציון בריאות9
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

גרטן בטטה

גרטן בטטה
גראטן בטטה הוא תוספת שמגישה 10. מנה אחת מכילה 393 קלוריות, 12 גרם חלבון ו-20 גרם שומן. תמורת $1.35 למנה, מתכון זה מכסה 17% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש פטרוזיליה, פלפל גרוס, סוכר חום ופפריקה. 172 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-30 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון די טוב של 62%. גרטן בטעם מרווה עם תפוחי אדמה, בטטה ו-P, גראטן בטטה וגראטן בטטה דומים מאוד למתכון הזה.

הוראות

1
מחממים את התנור ל-350 מעלות פרנהייט. מרססים תבנית אפייה בגודל 13 על 9 אינץ' עם ספריי בישול נון-סטיק.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס פירורי קרקר קינמון מופחת שומן גרהם (בערך 4 קרקרים שלמים)3/4 כוס פירורי קרקר קינמון מופחת שומן גרהם (בערך 4 קרקרים שלמים)
ציוד שתשתמש בו
אוזניים תירס בגריל מושלם, גרעינים הוסרואוזניים תירס בגריל מושלם, גרעינים הוסרו
1 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדר1 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדר
2
במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה מחממים את שמן הזית.
מרכיבים שתצטרך
4 אונקיות עגבניות, זרעו וקצוצות (בערך4 אונקיות עגבניות, זרעו וקצוצות (בערך
ציוד שתשתמש בו
(חצי מארז של 14 אונקיות)(חצי מארז של 14 אונקיות)
3
מוסיפים מחצית מהבצלים הפרוסים ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב תכוף. מנמיכים את האש לבינונית. מבשלים עד שהבצל חום זהוב כהה, 10 עד 15 דקות, תוך ערבוב תכוף.
מרכיבים שתצטרך
4 כוסות ציר שרימפס (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)4 כוסות ציר שרימפס (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
4
מפזרים 1 1/2 כפות סוכר חום ואת הקאיין.
מרכיבים שתצטרך
חצילים, קלופים וחתוכים לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 כדורים לפחות)חצילים, קלופים וחתוכים לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 כדורים לפחות)
עגבניות ענבים או ירושה לתינוקותעגבניות ענבים או ירושה לתינוקות
5
מוציאים בעזרת כף מחוררת וחוזרים על ההליך עם חצי הבצל הנותר.
מרכיבים שתצטרך
4 כוסות ציר שרימפס (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)4 כוסות ציר שרימפס (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
לחם לבן, קרום הוסר וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'לחם לבן, קרום הוסר וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
6
מוסיפים עוד שמן, אם צריך, ואת 1 1/2 כפות הסוכר החום הנותרות.
מרכיבים שתצטרך
חצילים, קלופים וחתוכים לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 כדורים לפחות)חצילים, קלופים וחתוכים לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 כדורים לפחות)
1 כוס קמח תירס טחון באבן לבנה1 כוס קמח תירס טחון באבן לבנה
7
מסננים היטב, ומאחדים את הבצלים, מערבבים היטב.
מרכיבים שתצטרך
4 כוסות ציר שרימפס (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)4 כוסות ציר שרימפס (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
8
בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
6 כפות חמאה או מרגרינה, מרוככת6 כפות חמאה או מרגרינה, מרוככת
ציוד שתשתמש בו
2 פובלנו צ'ילי, צלוי, קלוף, זרעים וחתוך לקוביות דקות2 פובלנו צ'ילי, צלוי, קלוף, זרעים וחתוך לקוביות דקות
9
מפזרים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים 2 דקות תוך ערבוב מתמיד. טורפים בהדרגה את החצי-חצי תוך כדי ערבוב מתמיד.
מרכיבים שתצטרך
חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-12 עד 16 פרוסותחמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-12 עד 16 פרוסות
ציוד שתשתמש בו
שמרים יבשים בעלייה מהירהשמרים יבשים בעלייה מהירה
10
מוסיפים פנימה את החרדל, הפפריקה, הפלפל והמלח. מבשלים, תוך ערבוב תכוף, עד להסמכה.
מרכיבים שתצטרך
1 מעטפת פאי 9 אינץ', אפויה1 מעטפת פאי 9 אינץ', אפויה
חסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפויחסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפוי
1/2 בצל בינוני (קצוץ קטן)1/2 בצל בינוני (קצוץ קטן)
5 כפות חלב, או יותר לפי הצורך5 כפות חלב, או יותר לפי הצורך
11
מסירים מהאש.
12
בתבנית האפייה המוכנה שכבו את המרכיבים לפי הסדר הזה: חצי תפוחי אדמה, חצי רוטב (כ-1 כוס רוטב) ו-1 כוס פרמזן. חזור על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה, הגבינה, הרוטב ומעל את הבצל השמורה. מכסים בנייר אלומיניום ואופים עד שתפוחי האדמה רכים כשמחוררים אותם בסכין, כ-30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
רוטב שמנת לסלט איטלקי או פרמזןרוטב שמנת לסלט איטלקי או פרמזן
1 כפית Spice Islands® 100% תמצית וניל בורבון טהורה1 כפית Spice Islands® 100% תמצית וניל בורבון טהורה
3 כפות גבינת ג'ק פלפל גרוס3 כפות גבינת ג'ק פלפל גרוס
4 כוסות ציר שרימפס (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)4 כוסות ציר שרימפס (ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
בייבי גזר טרי, חתוך לקוביותבייבי גזר טרי, חתוך לקוביות
ציוד שתשתמש בו
5 כוסות אפרסקים טריים או קפואים פרוסים, מופשרים5 כוסות אפרסקים טריים או קפואים פרוסים, מופשרים
אוזניים תירס בגריל מושלם, גרעינים הוסרואוזניים תירס בגריל מושלם, גרעינים הוסרו
1 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדר1 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדר
1/4 כוס חזיר משוך מוכן1/4 כוס חזיר משוך מוכן
13
מסירים את נייר הכסף ואופים עד שמבעבע והגבינה נמסה, כ-15 דקות נוספות.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת ג'ק פלפל גרוס3 כפות גבינת ג'ק פלפל גרוס
ציוד שתשתמש בו
1 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדר1 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדר
5 כוסות אפרסקים טריים או קפואים פרוסים, מופשרים5 כוסות אפרסקים טריים או קפואים פרוסים, מופשרים
14
מוציאים מהתנור ומניחים לעמוד 10 דקות לפני ההגשה.
ציוד שתשתמש בו
1 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדר1 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדר
15
מפזרים פטרוזיליה.
מרכיבים שתצטרך
אפונה מופשרתאפונה מופשרת