גרטן בטטה
גראטן בטטה הוא תוספת שמגישה 10. מנה אחת מכילה 393 קלוריות, 12 גרם חלבון ו-20 גרם שומן. תמורת $1.35 למנה, מתכון זה מכסה 17% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש פטרוזיליה, פלפל גרוס, סוכר חום ופפריקה. 172 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-30 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון די טוב של 62%. גרטן בטעם מרווה עם תפוחי אדמה, בטטה ו-P, גראטן בטטה וגראטן בטטה דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
מחממים את התנור ל-350 מעלות פרנהייט. מרססים תבנית אפייה בגודל 13 על 9 אינץ' עם ספריי בישול נון-סטיק.
במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה מחממים את שמן הזית.
מוסיפים מחצית מהבצלים הפרוסים ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב תכוף. מנמיכים את האש לבינונית. מבשלים עד שהבצל חום זהוב כהה, 10 עד 15 דקות, תוך ערבוב תכוף.
מפזרים 1 1/2 כפות סוכר חום ואת הקאיין.
מוציאים בעזרת כף מחוררת וחוזרים על ההליך עם חצי הבצל הנותר.
מוסיפים עוד שמן, אם צריך, ואת 1 1/2 כפות הסוכר החום הנותרות.
מסננים היטב, ומאחדים את הבצלים, מערבבים היטב.
בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש בינונית.
מפזרים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים 2 דקות תוך ערבוב מתמיד. טורפים בהדרגה את החצי-חצי תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים פנימה את החרדל, הפפריקה, הפלפל והמלח. מבשלים, תוך ערבוב תכוף, עד להסמכה.
בתבנית האפייה המוכנה שכבו את המרכיבים לפי הסדר הזה: חצי תפוחי אדמה, חצי רוטב (כ-1 כוס רוטב) ו-1 כוס פרמזן. חזור על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה, הגבינה, הרוטב ומעל את הבצל השמורה. מכסים בנייר אלומיניום ואופים עד שתפוחי האדמה רכים כשמחוררים אותם בסכין, כ-30 דקות.
מסירים את נייר הכסף ואופים עד שמבעבע והגבינה נמסה, כ-15 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור ומניחים לעמוד 10 דקות לפני ההגשה.