דיונון ים תיכוני (קלמרי) מלא רכיכות, ריזוטו זעפרן ורוטב דיו
רק כמה אנשים באמת אהבו את המנה הים תיכונית הזאת. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו 15 דקות. וזה די טוב. נסו דיונון ממולא אפוי: Calamari Ripieni al Forno, Squid From Santa Lucia ' S Port (Calamari alla Luciana), ו קציצות ריזוטו ממולאות בגבינה ברוטב עגבניות (מתכונים דומים).
הוראות
מוסיפים את היין הלבן לסיר ומביאים לרתיחה. כאשר היין הלבן רותח, מוסיפים מולים, צדפות ומים רק כדי לכסות, ואז לבשל עד רכיכה פתוחה, על 5 עד 8 דקות.
מסננים ושומרים גם את המים וגם את הצדפות.
הסר את המולים ואת הצדפות מן הקונכיות שלהם-לשמור אותם בנפרד. זרוק את הפגזים. בערך לקצוץ את המולים וצדפות ולשלב עם לובסטר ו בשר סרטנים. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הזעפרן לבוליון רכיכה חם ומביאים לרתיחה. ממלאים את הדיונונים (ניקה) עם תערובת לובסטר ולהוסיף לבוליון המבשל. מבשלים 5 דקות, ולאחר מכן להסיר את הדיונונים הממולאים ולהניח בצד. שמור את המרק.
רוטב: במחבת גדולה, לטגן את הבצל, שום, טימין עד רך, על 5 דקות.
הוסף את bouillon רכיכה שמורות, דיו דיונון וקרם. להרתיח עד מופחת על ידי 1/3, על 10 דקות. מתח על סיר קטן, ואז להרתיח את הרוטב עוד 10 דקות.
מגישים את הדיונון הממולא עם רוטב שמנת ומקשטים עם עשבי תיבול טריים.