דילי סלמון
אם יש לכם בערך 25 דקות לבלות במטבח, דילי סלמון עשוי להיות מתכון מצוין ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ופסקטרי לנסות. מנה אחת מכילה 140 קלוריות , 4 גרם חלבון ו -5 גרם שומן . תמורת 80 סנט למנה , תקבלו ארוחת בוקר ל-12 מנות. המתכון מוגש לכם על ידי Taste of Home. לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, והייתי אומר שהוא קלע בול. אם יש לכם רוטב סויה, פלפל, חרדל דיז'ון וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה מקבל ציון שיא של 27% , וזה לא כל כך מדהים. מתכונים דומים: סלט ניסואז סלמון מעושן מאלסקה עם גבינת פטה מפוררת אלואט , פילה סלמון מצופה שקדים עם ברוקולי קלוי , וקרוקטים של תפוח אדמה שקדים ופתיתים סלמון .
הוראות
בקערה קטנה, טורפים את החרדל, היין, הסוכר החום, החומץ ורוטב הסויה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את השמן. מוסיפים את השמיר והפלפל.
מניחים את הסלמון בצלחת זכוכית שטוחה.
יוצקים 2 כוסות מרינדה על הסלמון. מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה. מכסים ומכניסים למקרר את יתרת המרינדה לצביעה.
סננו והשליכו את המרינדה. בעזרת מלקחיים ארוכות, הרטיבו מגבת נייר בשמן בישול וצפו קלות את רשת הגריל.
הניחו את הסלמון כשצד העור כלפי מטה על הגריל. צלו אותו, מכוסה, על אש בינונית-חמה או צלו אותו במרחק של 10 ס"מ מהאש במשך 5 דקות. מרחו מעט מהמרינדה ששמרתם. צלו אותו או צלו אותו על הגריל 7-9 דקות נוספות או עד שהדג מתקלף בקלות בעזרת מזלג, תוך כדי מריחה מדי פעם.