העוף ברביקיו הטוב ביותר
זה עובד היטב כמנה עיקרית זולה למדי עבור יום האב. אם יש לך עוף, פלפל, סוכר חום, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. נסו צלעות חזיר ברביקיו קלאסיות עם רוטב ברביקיו בייקון מעושן, דבש שום עוף תיפוף (תיפוף עוף ברביקיו), ו עוף קורנל (עוף בגריל עם רוטב ברביקיו לבן) (מתכונים דומים).
הוראות
לטפוח עוף יבש עם מגבות נייר ומניחים את השד בצד למטה על קרש חיתוך גדול. באמצעות מספריים מטבח חדים, להסיר את עמוד השדרה על ידי חיתוך לאורך כל צד שלו. הפוך עוף מעל ולשכב שטוח. לחץ בחוזקה על השד כדי לשטח את העוף. לקבלת יציבות נוספת, להפעיל שיפוד מתכת או עץ אופקית, להיכנס דרך ירך אחת, עובר שני חצאי השד, והיציאה דרך הירך השנייה. טאק קצות כנפיים מאחורי הגב. מתבלים בנדיבות עם מלח ופלפל.
מערבבים מלח, סוכר חום, פלפל שחור, אבקת צ ' ילי, זרעי כוסברה, ושום בקערה קטנה ועיסוי עם קצות אצבעות עד הומוגנית.
מורחים תערובת באופן שווה על פני כל פני השטח של עוף.
תדליק ארובה אחת מלאה בפחם. כאשר כל הפחם מואר ומכוסה באפר אפור, יוצקים ומפיצים את הגחלים באופן שווה על מחצית מאח הפחם. לחלופין, להגדיר חצי מבערים של גריל גז לחום גבוה. הגדר סבכת בישול במקום, לכסות גיל ולאפשר לחמם מראש במשך 5 דקות. לנקות ולשמן את הסורג הצלייה. אם משתמשים בפחם, מניחים חתיכות עץ ישירות על פחם. אם משתמשים בגז, מניחים באח מעל מבערים מוארים.
מניחים את צד עור העוף מעל הצד הקריר של הגריל עם רגליים המכוונות לכיוון הצד החם יותר. סגור גריל ומבשל עד למרכז החלק העבה ביותר של רשם עוף 49° על מדחום קריאה מיידית, 35 עד 45 דקות.
מברשת העליון של עוף עם רוטב ברביקיו. מכסים וממשיכים לבשל במשך 5 דקות עד שהרוטב מתחיל להתייבש.
מברשת עם יותר רוטב, כיסוי, ולהמשיך לבשל עד החלק העבה ביותר של רשם השד 57° על מדחום קריאה מיידית, על 5 דקות יותר. באמצעות מלקחיים ומרית מתכת גמישה, להעיף בזהירות את הציפור ולמקם אותו בצד העור-למטה ישירות על הגחלים.
צחצח בחזרה עוף עם יותר רוטב. המשך לבשל, מכוסה, עד חום, פריך, חרוך כתמים, ואת החלק העבה ביותר של חזה רושם 66° על מדחום קריאה מיידית, 7 עד 10 דקות יותר. אם ציפור מאיימת לשרוף לפני הטמפרטורה מושגת, בזהירות להחליק לצד קריר יותר של הגריל, לכסות, ומבשלים עד הסוף.
הסר מן הגריל, תן לנוח 10 דקות, לגלף, ולהגיש.