העוף של סבתא טיטה.
העוף של סבתא טיטה דורש בערך 1 שעה מההתחלה ועד הסוף. מנה זו מכילה כ 9 גר' של חלבון, 8 גרם של שומן, וסך הכל 231 קלוריות. מתאים ל-4 מנות. לכי לחנות ותרימי עור, גרידת לימון, שיני שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. וזה לא כזה אדיר. מתכונים דומים: עוף מטוגן, עוף מטוגן, ו עוף מטוגן עם כופתאות.
הוראות
מתבלים את העוף במלח ופלפל.
מניחים את חזה העוף בסיר גדול עם מרק, בצל, שום, רוטב ווסטרשייר, גרידת לימון, כמון, אורגנו. מכסים, מביאים לרתיחה, ואז להפחית את החום בינוני נמוך ומבשלים, עד העוף מבושל דרך, על 15 עד 20 דקות.
מעבירים את העוף לצלחת, ואז מסננים את המרק דרך מסננת בסדר רשת לסיר אחר.
הסר את העוף מן העצמות, להשליך את העור ומושך את הבשר לתוך גושים גדולים, ארוכים.
שים את הסיר של מרק על אש בינונית.
מוסיפים את הקמח, מקציפים כדי להימנע מקבלת גושים. להביא את הרוטב כדי ערבוב מבשלים כל הזמן כך שזה לא מקל או לשרוף, עד זה התעבה מעט, על 10 דקות.
הסירו את האספרגוס מהצנצנת, שמרו את הנוזל, וחתכו את הגבעולים לשלישים.
להקציף את מי האספרגוס לתוך מרק מעובה.
מוסיפים את הקרם ואת הצלפים, ערבוב לשלב.
מוסיפים את העוף והאספרגוס לרוטב ומערבבים למעיל. מבשלים כמה דקות כדי לחמם ולהביא את הטעמים יחד.
מעבירים את העוף fricassee למגש דקורטיבי או קערה ומקשטים עם בצל ירוק קצוץ.