חלה דקדנטית
אם יש לך קמח לא סופג, ביצה לבן, דבש, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: לחם חלה, לחם חלה, ו לחם חלה.
הוראות
ממיסים את הדבש במים בקערת ערבוב גדולה, ומערבבים בשמרים. הגדר את התערובת בצד עד שמרים יוצר שכבת שמנת על גבי, על 15 דקות. מערבבים במלח, 2/3 כוס שמן זית, וביצים מוכות.
מוסיפים את הקמח 1 כוס בכל פעם עד שהבצק מעט דביק, אבל לא דביק רטוב.
להפוך אותו על משטח משוריין, ללוש עד חלק וגמיש, על 10 דקות. משמן קלות קערה, מניח את הבצק בקערה, הופך את הבצק על פני כמה פעמים לשמן את פני השטח, ואז לתת לעלות עד הוכפל במקום חם, ללא טיוטה, על 90 דקות.
כדי להפוך את הלחם, אגרוף את הבצק, לחתוך אותו ל 2 חתיכות בגודל שווה.
חותכים את החתיכה הראשונה ל 4 חלקים שווים. מניחים את החלק השני בצד תחת מטלית כדי למנוע התייבשות בזמן שאתה צמה את הכיכר הראשונה.
כדי לקלוע את כיכר 4 גדיל הראשון, לגלגל את 4 חתיכות של בצק לחבלים דקים על רוחב האגודל, ועל 14 סנטימטרים. הפוך את החלק העליון והתחתון של כל חבל דק יותר מאשר באזור האמצעי. לצבוט את צמרות 4 חבלים יחד, ולאוורר את 4 חבלים החוצה כך שהם לא נוגעים.
כדי לעשות "מתחת ל-2, מעל 1 צמה," לקחת את החבל השמאלי ביותר, ולהעביר אותו ימינה כדי לחצות מתחת 2 החבלים הבאים, ולאחר מכן להעביר אותו שמאלה כדי לחצות בחזרה על הגדיל מיד לשמאלו. קח את הגדיל הימני הרחוק, והעבר אותו שמאלה וחצה אותו מתחת לשני הגדילים לשמאלו( הם כבר חצו מן הצמה הקודמת); ואז להעביר אותו ימינה כדי לחצות בחזרה על הגדיל מיד ימינה. חזור עד 4 גדילים קלועים יחד כל הדרך עד הסוף, וצבוט את הקצוות בחוזקה יחד. חזור על הצעדים כדי לקלוע את הכיכר השנייה, ולתת את הלחם הקלוע לעלות במשך 1 שעה.
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C), ומסדרים אפייה קו עם נייר קלף.
לעשות זיגוג על ידי לטאטא יחד את החלב, 2 כפות שמן זית, ביצה לבן, ואת הסוכר בקערה.
לצחצח את הכיכרות קלועות עם זיגוג, לעשות קרום מבריק, ולאפות את הכיכרות על סדינים אפייה מוכן בתנור שחומם מראש עד שהם בצבע חום זהוב בהיר, על 30 דקות.