חלת דבש
חלת דבש היא ללא גלוטן וללא לקטוז מתאבנים. מתכון זה מספק 20 מנות. עם 114 קלוריות, 0 גר' של חלבון, ו 3g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %1 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם שוקולד חלב, חומץ יין, קרם טרטר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו גלידת חלת דבש, Honeycomb Semifreddo, ו חלת דבש ברים (מתכונים דומים).
הוראות
קו 8in. תבנית אפייה מרובעת עם נייר משומן קל. חצי ממלאים את הכיור במים קרים ומכינים מקצף וסודה לשתייה.
מניחים את הסוכר, סירופ, קרם טרטר, וחומץ לתוך סיר בגודל בינוני, מבוסס מוצק.
מוסיפים 5 כפות מים ומניחים את הסיר על אש בינונית. מערבבים עד שהסוכר מומס, ואז מביאים את התערובת לרתיחה. המשך לבשל עד התערובת הופכת בצבע ענבר ומגיע לשלב "סדק קשה", או 149° (154°C) על מדחום ממתקים.
ברגע הקרמל מגיע לטמפרטורה הנכונה, להסיר את הרחפת מהחום ולצלול לתוך הכיור של מים קרים כדי להאיץ את תהליך הקירור. עובד במהירות, לשפוך את סודה לשתיה לתוך קרמל ולהקציף לשלב באופן שווה; התערובת תהיה קצף כמו הר געש מיני.
יוצקים לתוך המחבת מוכן בשכבה אפילו ולתת מגניב.
ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר של מים רותחים בקושי ומערבבים עד חלקה.
הסר מהחום וקריר מעט. הפוך את חלת הדבש מתוך המחבת, לקלף את הסכל, ולשבור לחתיכות. חצי טובלים כל חתיכה בשוקולד המומס.
מאוחסן במיכל אטום, זה ישמור במשך 2-3 ימים.
Reprinted with permission from Gifts from the Kitchen by Annie Rigg, © 2011 Kyle Books