חמאה-עוגת שחמט לימון
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל עוגת שחמט חמאה-לימון. מנה אחת מכילה 352 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 19 גרם שומן. והוא יספק כ 10 מנות. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם מיץ לימון, סוכר מגורען, גרידת לימון, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 2 שעות ו-15 דקות. מתכון זה אופייני למטבח הדרומי. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. נסו חמאה-עוגת שחמט לימון, עוגת שחמט לימון-חמאה, ו אנגוס בארן עוגת שוקולד שחמט (מתכונים דומים).
הוראות
לטאטא את הקמח והמלח בקערה גדולה עד בשילוב.
מוסיפים את החמאה וקיצור וזורקים עם האצבעות עד שמצופים היטב בתערובת הקמח. באמצעות בלנדר מאפה או האצבעות שלך, לחתוך את החמאה וקיצור לתערובת הקמח עד מופחת חתיכות בגודל אפונה, על 3 עד 4 דקות.
טפטוף ב 3 כפות של מי קרח ומיץ לימון ומערבבים רק עד הבצק מגיע יחד. (
מחממים את התנור ל 177° ומסדרים מתלה ברמה הנמוכה ביותר.
מניחים את צלחת העוגה מצופה בצק על תבנית אפייה.
לטאטא את הסוכר, קמח, ומלח בקערה גדולה לאוורר ולשלב.
מוסיף את חלב החמאה, ביצים, חלמונים ביצה, וניל לטאטא עד חלקה.
מוסיפים את החמאה המומסת ואת גרידת הלימון ומקציפים עד לקבלת חלקה.
יוצקים את התערובת לתוך צלחת העוגה.
אופים עד המילוי הוא רק להגדיר באמצע ואת החלק העליון הוא חום זהוב, על 55 עד 65 דקות.
מניחים את העוגה על מתלה חוט ולתת לו להתקרר לטמפרטורת החדר לפני חיתוך. אחסן בחוזקה מכוסה במקרר עד 3 ימים. חזור לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.