קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות10
ציון בריאות4
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

טורט שוקולד-אגוז הונגרי

טורט שוקולד-אגוז הונגרי
טורט שוקולד-אגוז הונגרי עשוי להיות רק הקינוח שאתה מחפש. והוא מתאים להגשה ל 10 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה 402 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 29 גרם שומן. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח המזרח אירופי. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם אגוזי מלך, חמאה, שוקולד איכותי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו טורט שוקולד-אגוז הונגרי, טורטה אגוז הונגרי, ו טורט שוקולד אגוז (מתכונים דומים).

הוראות

1
יש את כל החומרים בטמפרטורת החדר.
2
בשורה התחתונה של מחבת עוגה מרובעת 8 אינץ 'או מחבת springform 9 אינץ' עם קלף או נייר שעווה.
ציוד שתשתמש בו
נשיקות קצפת ונשיקות שוקולד מיניאטוריות, לא חובהנשיקות קצפת ונשיקות שוקולד מיניאטוריות, לא חובה
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
3
מחממים התנור ל 177°.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
4
בסיר 2-או 3-ליטר כבד, לשלב 1/2 כוס הסוכר ו 1/2 כוס מים ולהביא לרתיחה, תוך ערבוב כל הזמן על חום בינוני. המשך רותחים ומערבבים עד שכל גרגרי הסוכר התמוססו לחלוטין והתערובת יוצרת סירופ פשוט.
מרכיבים שתצטרך
סם גסם ג
אגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוףאגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוף
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
5
הסר את המחבת מן החום ומערבבים את השוקולד עד נמס וחלק. להפריש להתקרר.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
בקערה גדולה, להכות את החלמונים עם מערבל חשמלי עד אור מעובה, על 4 דקות. טוחנים את האגוזים עם הסוכר שנותר ואת ארוחת המצה במעבד מזון באמצעות תנועת הדופק ומערבבים לתוך חלמונים.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
זנים של פטריותזנים של פטריות
1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
(כגון ביסקוויטים מארי)(כגון ביסקוויטים מארי)
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
7
מוסיפים את תערובת השוקולד המקורר ומשלבים ביסודיות.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
8
באמצעות מקצף נקי, להכות את החלבונים ביצה בקערה אחרת עד שהם מחזיקים פסגות נוקשות. מקפלים בהדרגה את הלבנים לתערובת השוקולד-אגוז, ומשלבים אותם בעדינות אך ביסודיות כך שלא ניתן לראות לבנים.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ותותים טריים פרוסים, לא חובהתוספת מוקצפת ותותים טריים פרוסים, לא חובה
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
9
יוצקים את הבלילה למחבת מוכנה ואופים במשך 30 עד 40 דקות, עד נפוח וכמעט להגדיר אבל עדיין קצת דביק במרכז. קיסם עץ מוכנס 1 אינץ ' מהקצה צריך לצאת נקי.
ציוד שתשתמש בו
טעם חמאה צלולטעם חמאה צלול
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
10
הסר את המחבת מהתנור ולתת להתקרר על מתלה. כאשר מגניב לחלוטין, unmold את העוגה על ידי הפעלת סכין להב דק סביב הקצוות של העוגה כדי לשחרר אותו מהמחבת (או לשחרר את springform); הפוך על מגש. לקלף את נייר הקלף.
ציוד שתשתמש בו
1 1/4 כוסות Pillsbury® Creamy Supreme® וניל פרוסטינג1 1/4 כוסות Pillsbury® Creamy Supreme® וניל פרוסטינג
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
11
מגישים את הטורט בטמפרטורת החדר.
12
אם תרצה, אבק קל עם הסוכר ' ממתקי פסח. עבור מצגת יפה, פשוטה, מניחים מפית או סטנסיל—בעבודת יד על ידך או, אפילו טוב יותר, הילדים שלך—על הטורט, ואז מפזרים את הסוכר. בזהירות להסיר את המפית או סטנסיל.
מרכיבים שתצטרך
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
13
או זיגוג עם הדובדבן שוקולד.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
14
להניח רצועות ארוכות של נייר שעווה או נייר כסף על צלחת עוגה או מגש הגשה ומניחים את העוגה על גבי.
ציוד שתשתמש בו
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
15
יוצקים את הזיגוג על החלק העליון של העוגה, נותן לו לטפטף את הצדדים. באמצעות מרית, באופן שווה להפיץ את הזיגוג מעל הצדדים. עכשיו, לשלוף ולהשליך את רצועות נייר או רצועות לסכל-הצלחת תהיה נקייה ומוכנה להגשה. אם אתה רוצה, לקשט עם כמה חצאי אגוז אטרקטיבי להציב במרכז העוגה. מקררים את העוגה במשך כשעה כדי להגדיר את הזיגוג, אבל להביא אותו לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
חצאים אגוזחצאים אגוז
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
ציוד שתשתמש בו
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
16
טורט רגיל או חלבית הוא שמימי עם כמויות נדיבות של קצפת או גלידת וניל.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות שוקולד צ'יפס מיניאטורי חצי מתוק, מחולקים2 כוסות שוקולד צ'יפס מיניאטורי חצי מתוק, מחולקים
לימון גומילימון גומי
1
בבלנדר, מעבד מזון מיני, או מטחנת קפה נקייה, מערבולת 1 כוס מינוס 1/2 כף סוכר מגורען רגיל עד שהוא אבקתי.
מרכיבים שתצטרך
צבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורךצבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורך
תוספת קצפת ופירורי רקיק שוקולד, לא חובהתוספת קצפת ופירורי רקיק שוקולד, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
(כגון ביסקוויטים מארי)(כגון ביסקוויטים מארי)
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
מניחים בקערה קטנה ומערבבים 1/2 עמילן תפוחי אדמה כפית. לנפות לפני השימוש. (לאחרונה, סוכר מממתקי פסח מסחריים, המיוצר ללא עמילן תירס, הופיע בכמה חנויות עם מדורים גדולים כשרים לפסח. אם זמין, בכל האמצעים להשתמש בו כאן.)
מרכיבים שתצטרך
1 פחית (12 אונקיות) סודה דיאטטית1 פחית (12 אונקיות) סודה דיאטטית
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
1
ממיסים את החמאה או המרגרינה לאט בסיר כבד על אש נמוכה מאוד. כאשר חצי נמס, בהדרגה לטאטא בשוקולד, ערבוב היטב כפי שהוא נמס. אחרי הכל שוקולד נוספה, מערבבים 2 כפות מים להכות היטב עד זיגוג הוא חלק לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
2
תן לתערובת להתקרר כ 5 דקות להתעבות מעט.
3
Reprinted with permission from Jewish Holiday Cooking, A Food Lover ' s Treasury of Classics and Improvisations by Jayne Cohen. © 2008 Wiley