טורט שוקולד-אגוז הונגרי
טורט שוקולד-אגוז הונגרי עשוי להיות רק הקינוח שאתה מחפש. והוא מתאים להגשה ל 10 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה 402 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 29 גרם שומן. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח המזרח אירופי. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם אגוזי מלך, חמאה, שוקולד איכותי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו טורט שוקולד-אגוז הונגרי, טורטה אגוז הונגרי, ו טורט שוקולד אגוז (מתכונים דומים).
הוראות
יש את כל החומרים בטמפרטורת החדר.
בשורה התחתונה של מחבת עוגה מרובעת 8 אינץ 'או מחבת springform 9 אינץ' עם קלף או נייר שעווה.
בסיר 2-או 3-ליטר כבד, לשלב 1/2 כוס הסוכר ו 1/2 כוס מים ולהביא לרתיחה, תוך ערבוב כל הזמן על חום בינוני. המשך רותחים ומערבבים עד שכל גרגרי הסוכר התמוססו לחלוטין והתערובת יוצרת סירופ פשוט.
הסר את המחבת מן החום ומערבבים את השוקולד עד נמס וחלק. להפריש להתקרר.
בקערה גדולה, להכות את החלמונים עם מערבל חשמלי עד אור מעובה, על 4 דקות. טוחנים את האגוזים עם הסוכר שנותר ואת ארוחת המצה במעבד מזון באמצעות תנועת הדופק ומערבבים לתוך חלמונים.
מוסיפים את תערובת השוקולד המקורר ומשלבים ביסודיות.
באמצעות מקצף נקי, להכות את החלבונים ביצה בקערה אחרת עד שהם מחזיקים פסגות נוקשות. מקפלים בהדרגה את הלבנים לתערובת השוקולד-אגוז, ומשלבים אותם בעדינות אך ביסודיות כך שלא ניתן לראות לבנים.
יוצקים את הבלילה למחבת מוכנה ואופים במשך 30 עד 40 דקות, עד נפוח וכמעט להגדיר אבל עדיין קצת דביק במרכז. קיסם עץ מוכנס 1 אינץ ' מהקצה צריך לצאת נקי.
הסר את המחבת מהתנור ולתת להתקרר על מתלה. כאשר מגניב לחלוטין, unmold את העוגה על ידי הפעלת סכין להב דק סביב הקצוות של העוגה כדי לשחרר אותו מהמחבת (או לשחרר את springform); הפוך על מגש. לקלף את נייר הקלף.
מגישים את הטורט בטמפרטורת החדר.
אם תרצה, אבק קל עם הסוכר ' ממתקי פסח. עבור מצגת יפה, פשוטה, מניחים מפית או סטנסיל—בעבודת יד על ידך או, אפילו טוב יותר, הילדים שלך—על הטורט, ואז מפזרים את הסוכר. בזהירות להסיר את המפית או סטנסיל.
או זיגוג עם הדובדבן שוקולד.
להניח רצועות ארוכות של נייר שעווה או נייר כסף על צלחת עוגה או מגש הגשה ומניחים את העוגה על גבי.
יוצקים את הזיגוג על החלק העליון של העוגה, נותן לו לטפטף את הצדדים. באמצעות מרית, באופן שווה להפיץ את הזיגוג מעל הצדדים. עכשיו, לשלוף ולהשליך את רצועות נייר או רצועות לסכל-הצלחת תהיה נקייה ומוכנה להגשה. אם אתה רוצה, לקשט עם כמה חצאי אגוז אטרקטיבי להציב במרכז העוגה. מקררים את העוגה במשך כשעה כדי להגדיר את הזיגוג, אבל להביא אותו לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
טורט רגיל או חלבית הוא שמימי עם כמויות נדיבות של קצפת או גלידת וניל.
בבלנדר, מעבד מזון מיני, או מטחנת קפה נקייה, מערבולת 1 כוס מינוס 1/2 כף סוכר מגורען רגיל עד שהוא אבקתי.
מניחים בקערה קטנה ומערבבים 1/2 עמילן תפוחי אדמה כפית. לנפות לפני השימוש. (לאחרונה, סוכר מממתקי פסח מסחריים, המיוצר ללא עמילן תירס, הופיע בכמה חנויות עם מדורים גדולים כשרים לפסח. אם זמין, בכל האמצעים להשתמש בו כאן.)
ממיסים את החמאה או המרגרינה לאט בסיר כבד על אש נמוכה מאוד. כאשר חצי נמס, בהדרגה לטאטא בשוקולד, ערבוב היטב כפי שהוא נמס. אחרי הכל שוקולד נוספה, מערבבים 2 כפות מים להכות היטב עד זיגוג הוא חלק לחלוטין.
תן לתערובת להתקרר כ 5 דקות להתעבות מעט.
Reprinted with permission from Jewish Holiday Cooking, A Food Lover ' s Treasury of Classics and Improvisations by Jayne Cohen. © 2008 Wiley