טרוטת עין-הקשת המוקפצת ברוטב עגבניות ירוקות ובלקברי
גשו לסופר וקנו אוכמניות, מלח ופלפל, גרידת לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב אגוז מוסקט הקרקע אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת מוסקט אוכמניות כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון כף יוצא מן הכלל של 82%. נסו טרוטת עין-הקשת עם סלסת עגבניות מעושנת, טרוטת עין-הקשת איידהו ופראון נפוליאון עם רוטב לימון-שאלו בלאן, ו טרוטת עין-הקשת Meunière (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 450 מעלות F.
שים את העגבניות ומיץ הלימון במעבד מזון או בבלנדר ורוטב אותו.
מעבירים את מחית העגבניות לסיר בינוני וחום על חום בינוני, ומביאים אותו לרתיחה נמוכה.
מוסיפים את הסלרי, גרידת לימון, סוכר, קינמון, אגוז מוסקט ומים. מקטינים את החום לנמוך ומבשלים עד שהרוטב סמיך, כמו רוטב מרינרה.
הסר מהחום ומערבבים בעדינות את האוכמניות.
קמח קל משני צידי הטרוטה ומפזר אותו במלח ופלפל.
מחממים מחבת גדולה מעל חום בינוני גבוה ומוסיפים מספיק שמן זית כדי לצרוב את הטרוטה. כאשר השמן חם, להוסיף את הטרוטה לצרוב משני הצדדים רק עד חום.
מניחים את המחבת בתנור ולהמשיך לבשל עד הדג הוא קשקשי, על 10 דקות. למעלה עם הרוטב ומגישים מיד.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
דגים ניתן לזווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. אתה יכול לנסות Alsace Willm Pinot Gris Reserve. מבקרים די אוהבים את זה עם 4.4 מתוך דירוג 5 כוכבים ומחיר של כ 16 דולר לבקבוק.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
צבע זהוב אינטנסיבי עם רמזים של אוקר, היין יש אף של פירות בשלים, חבושים. בפה ההתקפה היא גם גמישה ומלאה, עם הערות של דבש ותבלינים. הסופי מאזן בצורה מושלמת סוכר וחומציות.זוג זה יין לצד כבד אווז מטוגן במחבת, בשר לבן בגריל או קלוי (בשר חזיר, עגל), ארנב, עוף ברוטב שמנת, דגים מעושנים, מנות פטריות כגון ריזוטו.