יאקיטורי עוף עם אטריות
מתכון זה מ טעם הבית דורש פרחי ברוקולי, סאקה, ג'ינג'ר טחון ובצל ירוק. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 30 דקות. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה מרוויח ציון כף של 72%, שהוא מוצק. עוף יאקיטורי, עוף יאקיטורי, ו עוף יאקיטורי דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
בקערה קטנה שלבו 1/2 כוס רוטב סויה, מרק, דבש, אבקת שום וג ' ינג ' ר.
יוצקים 1/2 כוס מרינדה לשקית ניילון גדולה הניתנת לסגירה חוזרת.
מוסיפים עוף וברוקולי; חותם שקית ולהפוך מעיל. מכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות. מכסים ומקררים את המרינדה שנותרה.
מסננים עוף וברוקולי; להשליך מרינדה. על שמונה מתכת או שיפודי עץ ספוג, לסירוגין חוט עוף ברוקולי. הרטיבו מגבת נייר בשמן בישול; בעזרת מלקחיים עם ידית ארוכה, ציפו קלות את מתלה הגריל. גריל, מכוסה, על אש בינונית או צולים 4 אינץ'. מהאש במשך 5-7 דקות או עד שהעוף כבר לא ורוד, הופך פעם אחת.
בתנור הולנדי מביאים מים לרתיחה.
מוסיפים אטריות (זורקים חבילות תיבול או שומרים לשימוש אחר); מבשלים 2-3 דקות או רק עד שהם רכים.
בינתיים, במחבת גדולה, מטגנים שום בשמן במשך 1 דקה.
הוסף סאקה; מביאים לרתיחה. מבשלים עד שהנוזל מצטמצם בחצי; מערבבים פנימה את רוטב הסויה שנותר.
מסננים אטריות; מוסיפים אטריות ובצל ירוק למחבת. לזרוק למעיל.
מחממים מרינדה שמורה; טפטוף מעל יאקיטורי ואטריות.
יין מומלץ: סוביניון בלאן, רוטב שומשום יפני, ריזלינג
סוביניון בלאן, סאקה וריזלינג הם הבחירות המובילות שלי עבור יאקיטורי. סאקסי היא בחירה ברורה בכל הנוגע לאוכל יפני. אם אתה רוצה להיצמד ליין ענבים, אתה יכול לבחור בסוביניון בלאן או ריזלינג. מומו סוביניון בלאן עם דירוג 4.7 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 15 דולר לבקבוק.
![מומו סוביניון בלאן]()
מומו סוביניון בלאן
מציג אף מורכב עם ניחוחות של פירות טרופיים, הערות עשבוניות ורמז של קסיס. התסיסה הטבעית מוסיפה איכות עשירה ומרקמת לחיך, עם תווים עדינים של גרידת לימון ופסיפלורה. הגימור פריך ויבש. טעים עם כל סוגי פירות הים וסלטי הקיץ, או ליהנות מעצמו כאפריטיף מרענן.