ירקות צלויים עם ויניגרט
ירקות צלויים עם ויניגרט הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה צדדית. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 135 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 7g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מהמתכונים שלי יש 1 אוהדים. אם יש לך נורות שומר, שמן זית, גזר, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: ירקות ויניגרט, ירקות קלויים עם ויניגרט אגוז, ו ירקות האביב עם ויניגרט לימון.
הוראות
תנור חום ל 400 F. לעטוף כל סלק בגיליון של רדיד אלומיניום. צלי במשך 1 שעה. בינתיים, חצי את הגזר לאורכו, ואז לחתוך אותם לחתיכות 2 אינץ'.
חותכים כל נורה שומר לשמונים. במחבת צלייה, לשלב את הגזר, שומר, 2 כפות שמן, 3/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, ומספיק מים (כ 3/4 כוס) כדי למדוד 1/4 אינץ עמוק. מכסים בנייר כסף וצלי במשך 15 דקות. לחשוף ולבשל עד מכרז, על 15 דקות יותר; בואו מגניב.
הסר את העור מן הסלק, למקם אותם על קרש חיתוך מרופד בניילון נצמד, לחתוך לרבעים.
מעבירים את הירקות למגש. בקערה קטנה, לטאטא יחד את הדבש, חומץ, ואת השמן הנותר, מלח ופלפל.
טפטף את הויניגרט על הירקות ומפזרים את הפטרוזיליה.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר. מראש: צולים את הירקות ומכינים את הויניגרט. הגדר אותם בנפרד בטמפרטורת החדר במשך כמה שעות.