כתף חזיר ממולא משמש עם זיגוג סויה-דבש
מתאים ל-30 מנות. מנה אחת מכילה עד 8 גר' של חלבון, 4 גרם של שומן, וסך הכל 83 קלוריות. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 4 שעות. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל, שמן שומשום, רוטב סויה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. נסו כתף חזיר ממולא משמש עם זיגוג סויה-דבש, בשר חזיר ממולא מרווה טנדרלוין עם זיגוג דבש-חרדל, ו כתף חזיר צלויה דבש-סויה (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר קטן, מכסים את שיני השום במים ומביאים לרתיחה. כיסוי ומבשלים על חום נמוך בינוני עד השום הוא בקושי רך, על 10 דקות.
בינתיים, בקערה, לכסות את משמשים מיובשים עם מים חמים ולתת לעמוד עד מתרכך, על 10 דקות.
פתח את צלי החזיר, חיתוך את המיתרים במידת הצורך, ולהגדיר אותו על משטח עבודה, צד שומן למטה. מתבלים את החלק הפנימי של הצלי במלח, פלפל שחור ופלפל אדום מרוסק. מסדרים את שיני השום ואת משמשים מיובשים במרכז הצלי.
מגלגלים את הצלי ועניבה במרווחים של 1 אינץ ' עם חוט מטבח. מתבלים את החלק החיצוני של הצלי במלח, פלפל שחור ופלפל אדום מרוסק ומניחים אותו במחבת צלייה, צד שמן למעלה. צולים את החזיר במשך 3 שעות.
בקערה קטנה, לשלב את המירין עם רוטב סויה, דבש, חרדל ושמן שומשום.
מברשת את החזיר עם חצי זיגוג צלוי במשך 10 דקות.
מברישים את החזיר שוב עם זיגוג הנותרים צלוי במשך כ 10 דקות יותר, עד החזיר הוא לכה יפה מדחום מיד לקרוא מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של הקופות צלוי 165 עד 17
להעביר את החזיר ללוח גילוף ולתת לנוח במשך 15 דקות. מערבבים 1/4 כוס מים לתוך מיצי המחבת.
יוצקים את המיצים לסיר קטן ומצקת את השומן. לכסות את המיצים ולשמור חם.
להשליך את החוט ולחרוט את הצלי לפרוסות עבות.
מגישים את החזיר, מעבירים את מיצי המחבת ליד השולחן.