קושימומחה
מוכן ב4 שעות
מנות30
ציון בריאות37
מגזין

כתף חזיר ממולא משמש עם זיגוג סויה-דבש

כתף חזיר ממולא משמש עם זיגוג סויה-דבש
מתאים ל-30 מנות. מנה אחת מכילה עד 8 גר' של חלבון, 4 גרם של שומן, וסך הכל 83 קלוריות. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 4 שעות. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל, שמן שומשום, רוטב סויה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. נסו כתף חזיר ממולא משמש עם זיגוג סויה-דבש, בשר חזיר ממולא מרווה טנדרלוין עם זיגוג דבש-חרדל, ו כתף חזיר צלויה דבש-סויה (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים התנור ל 27
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
2
בסיר קטן, מכסים את שיני השום במים ומביאים לרתיחה. כיסוי ומבשלים על חום נמוך בינוני עד השום הוא בקושי רך, על 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
3
ניקוז.
4
בינתיים, בקערה, לכסות את משמשים מיובשים עם מים חמים ולתת לעמוד עד מתרכך, על 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
משמשים מיובשיםמשמשים מיובשים
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
5
ניקוז.
6
פתח את צלי החזיר, חיתוך את המיתרים במידת הצורך, ולהגדיר אותו על משטח עבודה, צד שומן למטה. מתבלים את החלק הפנימי של הצלי במלח, פלפל שחור ופלפל אדום מרוסק. מסדרים את שיני השום ואת משמשים מיובשים במרכז הצלי.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
משמשים מיובשיםמשמשים מיובשים
(קרוע לחתיכות, אם תרצה)(קרוע לחתיכות, אם תרצה)
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
צלי חזירצלי חזיר
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
7
מגלגלים את הצלי ועניבה במרווחים של 1 אינץ ' עם חוט מטבח. מתבלים את החלק החיצוני של הצלי במלח, פלפל שחור ופלפל אדום מרוסק ומניחים אותו במחבת צלייה, צד שמן למעלה. צולים את החזיר במשך 3 שעות.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
8
בקערה קטנה, לשלב את המירין עם רוטב סויה, דבש, חרדל ושמן שומשום.
מרכיבים שתצטרך
קורצים שומשום לבןקורצים שומשום לבן
1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות
8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
6 לחמניות שומשום, מפוצלות6 לחמניות שומשום, מפוצלות
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
9
מברשת את החזיר עם חצי זיגוג צלוי במשך 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
10
מברישים את החזיר שוב עם זיגוג הנותרים צלוי במשך כ 10 דקות יותר, עד החזיר הוא לכה יפה מדחום מיד לקרוא מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של הקופות צלוי 165 עד 17
מרכיבים שתצטרך
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
11
להעביר את החזיר ללוח גילוף ולתת לנוח במשך 15 דקות. מערבבים 1/4 כוס מים לתוך מיצי המחבת.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
12
יוצקים את המיצים לסיר קטן ומצקת את השומן. לכסות את המיצים ולשמור חם.
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
מצקתמצקת
13
להשליך את החוט ולחרוט את הצלי לפרוסות עבות.
14
מגישים את החזיר, מעבירים את מיצי המחבת ליד השולחן.
מרכיבים שתצטרך
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף