לבשל את הספר: תפוח (או אגס) בייקון פריך
גשו לסופר וקנו צימוקים מוזהבים, חמאה, קמח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו מבשלים את הספר: עוגת תפוחים פריכת דבש, מבשלים את הספר: במיה פריכה פריכה, ו מבשלים את הספר: אגס אסייתי, אפרסמון וסלט שקדים (מתכונים דומים).
הוראות
יוצקים את הוויסקי על הצימוקים, לערבב היטב ולהניח בצד כדי לספוג מינימום של 15 דקות, על עד כמה שעות (ארוך יותר הוא טוב יותר לטעמי, אבל אם אתה שוכח לעשות את זה קדימה זמן קצר יעבוד בסדר גמור).
לדלות את הבייקון ב 3/4 כוס סוכר חום ולשכב על גיליון אפייה מרופדת בנייר כסף עם שפה.
מפזרים את כל הסוכר החום שנותר מעל.
אופים במשך 20 דקות או עד חום כהה מאוד, פריך וקרמל. בזהירות להסיר מהתנור ולאפשר להתקרר.
בעוד בייקון הוא בישול, לחתוך את הפרי (עור על) ישירות למחבת עגולה 9 אינץ'. לאחר שכיסית את תחתית המחבת, מפזרים על כמה הצימוקים, ולאחר מכן להוסיף קצת ויסקי וקינמון.
מוסיפים שכבה נוספת של פירות, ואז את שאר הצימוקים והקינמון.
מפזרים את האיזון של הוויסקי מעל ולנקד עם החמאה. (הפרי הפרוס עשוי להיערם מעל השפה של המחבת, אבל זה יישב תוך אפייה.)
מפזרים את פרוסות בייקון מסוכרים מעל.
הפחת את טמפרטורת התנור ל-375 ° F.
הפוך את streusel על ידי שילוב של חמאה, קמח, מלח, וסוכרים במערבל או מעבד מזון. התערובת צריכה להיות מתפוררת ויבשה במקצת.
מפזרים מעל החלק העליון של תערובת התפוחים במחבת ולטפוח למטה בקלילות. ללכת מסביב לקצוות, לחיצה על streusel לתוך הפרי לאטום.
מניחים את המנה בתנור חשופה ואופים במשך 30 עד 40 דקות, עד המיצים מבעבעים סביב הקצוות ואת streusel הוא השחמה יפה.
הסר מהתנור להתקרר במשך 15 דקות.
מגישים חם, עם גלידה או גלידה אופציונלית.