לחם חיטה שומשום דורש כ -50 דקות מתחילתו ועד סופו. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -5 גרם חלבון , 7 גרם שומן ובסך הכל 168 קלוריות . מתאים ל-32 ומחירו 50 סנט למנה מנות. זה עובד היטב בתור לחם במחיר סביר מאוד. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. גשו לסופר וקנו זרעי שומשום נוספים, דבש, חלב חם ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 42% . מתכונים דומים: לחם מחיטה מלאה כמעט , לחם מחיטה מלאה מולסה , ולחם חיטה פשוט מדהים עם קינמון .
מוסיפים את החלב, הדבש, הקיצור, המלח, הביצה, השומשום, הקמח המלא ו-1-1/2 כוסות קמח לכל מטרה. מקציפים עד לקבלת מרקם חלק. מערבבים פנימה מספיק קמח לכל מטרה שנותר ליצירת בצק נוקשה.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית שמרים לתפיחה מהירה
5 אונקיות בצל ירוק קצוץ
כוסות תמרים קצוצים (בערך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
בננות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
תערובת עוגה טבעית באריזה
3
הופכים על משטח מקומח ולשים עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית, כ-6-8 דקות.
4
מניחים בקערה משומנת, הופכים פעם אחת לשמן את החלק העליון. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלה, כשעה.