אם יש לך פירורי לחם, סרדינים, עגבניות, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. כדי להשתמש בשמן זית כתית נוספת אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,אפרסק פריך: פריך בריא לארוחת בוקר כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. עם כפית ציון של 99% המנה הזו יוצאת מן הכלל. מתכונים דומים: שומר-עגבניות לינגוויני, פסטה עם שומר, סרדינים וצנוברים, ו סרדינים במרינדה עם שומר, צימוקים וצנוברים.
הוראות
1
מביאים סיר גדול מאוד של מים מלוחים בכבדות לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
פתח את פח סרדין ולנקז כף או כך של השמן למחבת רחבה (כמות השמן בדיל ישתנה על ידי המותג, ולכן להוסיף שמן זית כתית נוספת במידת הצורך כדי לפצות כף). לחמם את השמן על חום בינוני-נמוך ולהוסיף את השום, בישול עד ריחני.
מרכיבים שתצטרך
בזיליקום קרוע או קצוץ (10 עד 12 עלים)
סרדינים
צרור תרד טרי (בערך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
3
חתוך את השומר ופרוס את הנורה דק מאוד (מנדולינה עובד נהדר כאן).
מרכיבים שתצטרך
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
ציוד שתשתמש בו
מנדולינה
4
מוסיפים למחבת עם קמצוץ מלח, מעלים את החום למדיום ומבשלים עד שהשומר רך ומתחיל לקרמל.
מרכיבים שתצטרך
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
מוסיפים את פתיתי צ ' ילה ולתת להם לרחוש לרגע, רק עד ריחני, ואז להוסיף את העגבניות עם המיץ שלהם. מבשלים עד הנוזל מצטמצם, ולאחר מכן להוסיף את ורמוט ולתת כי להפחית מעט.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית, בתוספת 2 כפות שמן זית (האיכות הטובה ביותר), לטפטוף
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
ורמוט
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
6
מוסיפים את הסרדינים למחבת עם תערובת עגבניות ושומר, נשברים מעט אבל משאירים כמה גושים. לגוון את הלימון ולשלב כף או כך של גרידה עם פירורי לחם קלויים, ולאחר מכן להפריש. מיץ הלימון ולהוסיף את המיץ למחבת. לטעום ולהתאים מלח במידת צורך.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצה
סרדינים
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
קליפות מלימון
(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
מוסיף את הלינגוויני למים המלוחים הרותחים, מבשל אותו עד שהוא רק קצר של אל דנטה. באמצעות מלקחיים, מעבירים את הלינגוויני לרוטב כדי לסיים את הבישול, מוסיפים מעט ממי הפסטה העמילתיים ומשליכים בעדינות לשלב. (אתה רוצה להשאיר את זה קצת רטוב, כמו פירורי הלחם יהיה לספוג את הרוטב ולייבש את הפסטה החוצה קצת ברגע שהוספת אותם.)
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצה
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
עגבנייה שזיף, חתוכה לחתיכות בגודל 1 אינץ'
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת
8
מעבירים את הפסטה והרוטב לקערת הגשה גדולה מחוממת( או קערות פסטה בודדות), מוסיפים רסס של שמן זית, מפזרים על תערובת פירורי לחם קלויים - לימון גרידה, ומקשטים עם בריכות שומר קטנות שנבחרו ואת גרידת הלימון הנותרת.