לשתות את הספר: כתום Kombucha
תמיד כיף שיש עוד מתכון של משקה, אז תנו הזדמנות ל לשתות את הספר: כתום Kombuchan. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 1 מנות. עם 273 קלוריות, 1 גר' של חלבון, ו 0g של שומן כל אחד. 23 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. גשו לסופר וקנו שקיות תה, תרבות תה קומבוצ'ה, מי מעיין, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 240 שעות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. נסו לשתות את הספר: Louanalao, לשתות את הספר: כוס שמפניה, ו לשתות את הספר: Dahlgren (מתכונים דומים).
הוראות
עבור תה המתנע kombucha: בנוסף לתרבות המתנע, תצטרך תה המתנע לחלוט kombucha. עבור אצווה הראשון שלך, זה יכול להיות בחנות קנה תה kombucha, או תה המתנע המתקבל חבר מתבשל kombucha. בעת צרה, אתה יכול להחליף חומץ. לאחר מכן, בכל פעם שאתה עושה kombucha, להזמין כמות קטנה (כ 1/2 כוס) של תה מותסס סיים מעורבב עם חלק שווה של חומץ לבן מזוקק. נוזל זה נקרא "תה המתנע."
יוצקים אותו על תרבות המתנע kombucha ("אמא") ולאחסן במקרר.
לשטוף את מחבת רוטב נירוסטה בינונית עם חומץ לבן מזוקק.
מוסיפים את המים למחבת ומביאים לרתיחה מעל חום בינוני-גבוה. ברגע שהמים רותחים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים להתמוסס.
הסר מהחום, להוסיף את שקיות התה, לכסות, ולתת לשבת במשך 20 דקות. יש לשטוף כפית מחוררת עם חומץ ולהשתמש בו כדי להסיר את שקיות התה מהסיר.יש לשטוף צנצנת זכוכית גדולה (לפחות 1 1/2 ליטר) עם חומץ לבן מזוקק.
יוצקים את התה המתוק לתוך צנצנת הזכוכית ולתת מגניב לטמפרטורת החדר, על 2 שעות.
מערבבים את תה המתנע לתוך התה המתוק ומוסיפים את תרבות המתנע ("אמא"). מכסים את הצנצנת עם מסנן קפה, גזה, או חומר אחר שישאיר בחוץ פסולת אבל לאפשר אוויר לזרום. מאובטח עם גומייה. הגדר במקום חם וחשוך לתסוס במשך 8 עד 12 ימים (נקודה במרתף ליד דוד עובד היטב).
כאשר הקומבוצ ' ה מותסס על פני השטח תרבות המתנע החדשה (המכונה "תינוק"), בעוד האם תצוף תחתיה או תשקע לתחתית הצנצנת. מיתרים עשויים להאריך בין שתי התרבויות. כאשר התינוק החדש גדול כמעט כמו אמו, הגיע הזמן לטעום את kombucha. מקל שביל קש לתוך הנוזל, לכסות את הקצה עדיין באוויר עם אצבע, ולסגת הקש מן הנוזל, ובכך להסיר טפטפת. תטעם מהקומבוצ ' ה שתפסת בקשית. אם זה חמוץ בצורה מרעננת, זה מוכן. אם לא, תן לקומבוצ ' ה להתסיס זמן רב יותר.
כאשר kombucha הוא מותסס לחלוטין, לשמר את תרבות המתנע ותה המתנע עבור אצווה הבאה שלך של kombucha. יש לשטוף את הידיים עם חומץ מזוקק, ולאחר מכן להרים את האם והתינוק לתוך קערת זכוכית נקייה או צנצנת זכוכית כי כבר שטוף עם חומץ.
יוצקים 1/2 כוס קומבוצ ' ה לא מסונן על התרבות, ולהוסיף את 1/2 כוס חומץ לבן מזוקק. הנוזל הזה הוא תה למתחילים. מכסים בחוזקה ולאחסן במקרר עד 1 עד 2 חודשים. (אם אתה משתמש בצנצנת לאחסון במקום ויש לו מכסה מתכת, לכסות את הצנצנת עם שכבה של פלסטיק לעטוף הראשון, לפני לשים על המכסה, כדי למנוע את התוכן לבוא במגע עם מתכת.)
מסננים את הקומבוצ ' ה הנותרת דרך מסנן קפה לח או כמה שכבות של גזה לחה לצנצנת זכוכית נקייה. מערבבים את מיץ התפוזים ולאטום את הצנצנת עם מכסה פלסטיק או פלסטיק מצופה בניילון נצמד.
בואו לשבת בטמפרטורת החדר במשך 2 עד 4 ימים, עד kombucha הוא תוסס, ולאחר מכן להירגע במשך 24 שעות.