מנגו-חמוציות צ'אטני
צריך תבלין ללא גלוטן וטבעוני? צ'אטני מנגו-חמוציות יכול להיות מתכון נהדר לנסות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 2 גר' של חלבון, 4 גרם של שומן, וסך הכל 575 קלוריות. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם סוכר חום, מקל קינמון, שמן בוטנים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו מנגו חמוציות Chutney, חזיר מעושן מתובל עם מנגו-חמוציות צ'אטני, ו צ'אטני מנגו מתוק, איך לעשות צ' אטני מנגו מהיר (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים 1 כפית שמן בסיר גדול.
מוסיפים את הבצל והמלח ומבשלים על חום נמוך בינוני, ערבוב, עד הבצל מתרכך, על 8 דקות.
מוסיפים את קארי וקינמון מקל ומבשלים 1 דקה. מערבבים את הסוכרים והחומץ ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את המנגו ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך, 35 עד 40 דקות.
מוסיפים את החמוציות ומבשלים על אש מתונה במשך 40 דקות, מוחצים אותם נגד הצדדים של המחבת.
מחממים את 2 כפיות השמן הנותרות במחבת קטנה.
מוסיפים את זרעי החרדל ומבשלים עד שהם מתחילים פופ, ואז מערבבים אותם לתוך chutney.
הפוך קדימה: chutney יכול להיות בקירור עד 2 שבועות.