מרק אגוזים טורקי
מרק אגוזים טורקי עשוי להיות מתכון טוב להרחיב את רפרטואר המרק שלך. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 276 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 24 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן ראשוני וצמחוני דיאט. גשו לסופר וקנו שאלוט, שום, מלאי ירקות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . זה מושלם עבור סתיו. זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. מתכונים דומים: תפוח-אגוז מענג טורקי, Aplets (Apple Walnut Turkish Delight), ו המבורגרים כבש בסגנון טורקי עם רוטב אגוז.
הוראות
צולים את האגוזים במחבת יבשה מעל חום בינוני, ערבוב לעתים קרובות, עד חום זהוב וריחני.
הסר את המחבת מן החום, ויוצקים אגוזי מלך על קרש חיתוך כדי להתקרר מעט; קוצצים בגסות את האגוזים.
מחממים את שמן הזית בסיר על אש בינונית. מערבבים בצלצלי שום; לבשל ומערבבים עד שאלוט יש התרככו והפך שקוף, על 3 דקות.
מוסיפים את האגוזים הקצוצים, גרידת תפוזים, מיץ תפוזים, וקינמון, ומרתיחים במשך 1 דקה.
מחית את התערובת בבלנדר או מעבד מזון עם 1 כוס של מלאי ירקות. להחזיר את המרק לסיר ולשפוך את 3 כוסות הנותרים של מלאי ירקות.
מביאים לרתיחה; להפחית את החום ומבשלים במשך 4 עד 5 דקות.
הסר מהחום; מערבבים ביוגורט, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.