מרקיז שוקולד מריר עם רוטב דובדבנים
מרקיז שוקולד מריר עם רוטב דובדבן נטול גלוטן, מנה צדדית. מנה אחת מכילה 371 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 30 גרם שומן. והוא יספק כ 12 מנות. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו דובדבנים, קירש, סוכר ועוד מספר מצרכים לעשות היום. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו סורבה שוקולד-דובדבן מתוק מריר עם קומפוט דובדבן טרי, בראוניז שוקולד-דובדבן מתוק מריר, ו עוגת שוקולד פאונד עם גלידת תות ורוטב שוקולד מריר (מתכונים דומים).
הוראות
חמאה 8 1/2x5 1 / 2x3 אינץ צלחת כיכר זכוכית. צלחת קו בצורה חלקה עם נייר כסף. מערבבים שוקולד על גבי דוד כפול מעל מים רותחים בקושי עד חלקה. כבה את החימום. באמצעות מיקסר חשמלי, להכות 1/2 כוס חמאה בקערה גדולה עד רכות. הכה ב 1/4 כוס סוכר, אז אבקת קקאו.
מקציפים חלמונים, 1/4 כוס מים, 1/4 כוס חמאה, ו 1/4 כוס סוכר בקערת מתכת. הגדר מעל סיר של מים רותחים (לא נותנים קערה לגעת במים).
להקציף כל הזמן עד רשם מדחום ממתקים 71°, על 6 דקות.
הסר מעל מים. באמצעות מיקסר חשמלי, להכות תערובת חלמון עד עבה וקריר, על 5 דקות. הכה לתערובת קקאו. מקפלים שוקולד חם וניל. מקציפים קרם בקערה אחרת עד פסגות רכות טופס. מקפלים לתוך תערובת שוקולד; להפיץ בצלחת מוכנה. כיסוי וצינה עד המשרד, לפחות 4 שעות. (ניתן לעשות 4 ימים קדימה. שמור צונן.)
מערבבים את כל החומרים בסיר בינוני על חום בינוני עד רוטב רותחים ומתעבה, על 5 דקות. מגניב במקצת. (ניתן לעשות 2 ימים קדימה. מכסים ומקררים. תתחמם מחדש לפני ההגשה.)
הפעל המרקיזה החוצה על מגש; לקלף רדיד.
חתוך לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'.
מניחים 1 פרוסה על כל צלחת. רוטב דובדבן חם כפית מעל ומגישים מיד.