מתלה כבש עם רוטב אוכמניות
מתלה של כבש עם רוטב אוכמניות נטול גלוטן, ומספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה סביב 1 גר' של חלבון, 7 גרם של שומן, וסך הכל 139 קלוריות. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה של Allrecipes יש 19 אוהדים. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל טחון, שמן צמחי, יין ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 5 דקות. נסו צלעות כבש עם רוטב קארי או מתלה כבש, מתלה צלי של כבש עם רוטב כבש חריף, ו מתלה כבש עם רוטב מנטה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 375 מעלות F (190 מעלות C).
כבש העונה בנדיבות עם מלח ופלפל שחור.
מחממים שמן על חום בינוני-גבוה במחבת חסינת תנור. צרוב כבש מכל הצדדים עד להשחמה טובה, 3 עד 5 דקות לכל צד. כבה את החימום.
מערבבים יחד חרדל דיז ' ון, רוזמרין, קינמון, וכמון בקערה קטנה.
מורחים שכבה דקה של תערובת החרדל על כל מדף של כבש.
מניחים בצלצלי שאלוט קצוצים וקורטוב של מלח לאותו מחבת. מבשלים ומערבבים על חום בינוני עד שאלוט מתחילים לאבד לחות ולהיות משחימים ורך, על 5 דקות.
הוסף אוכמניות ולהמשיך לבשל במשך כ 2 דקות. מערבבים ביין אדום, לכבות את החום, ומערבבים תערובת כדי deglaze את המחבת.
מניחים את מדפי הטלה למחבת ומשלב את עצמות הצלעות יחד כדי לדחוף את מדפי הטלה קרוב זה לזה, ומשאיר עצם כבש "רוכסן" במרכז.
מניחים את מדפי הטלה לתוך מרכז המחבת. מתבלים עם קמצוץ פלפל שחור.
מניחים מחבת בתנור מחומם מראש כבש צלוי עד הטמפרטורה הפנימית מגיע 125 מעלות F (52 מעלות C) עבור בינוני-נדיר, על 20 דקות.
הסר כבש ללוח חיתוך לנוח על 5 דקות.
טפטוף חומץ בלסמי לתוך רוטב אוכמניות; להוסיף קמצוץ של מלח. הפעל חום בינוני גבוה ולהביא לרתיחה כדי להפחית את הרוטב בחצי, על 4 דקות. כבה חום ומערבבים בחמאה. כאשר חמאה מומסת, לבדוק תבלינים ולהוסיף יותר מלח במידת הצורך.
חותכים מדפים לחתיכות של 2 צלעות כל אחד.
מגישים עם כפית של רוטב אוכמניות.