נקניק, תפוח ורוטב חמוציות
נקניק, תפוח, רוטב חמוציות דורש על 2 שעות מההתחלה ועד הסוף. מתאבן זה יש 286 קלוריות, 9 גר' של חלבון, ו 19 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 20 מנות. גשו לסופר וקנו בצל, חמאה, פטרוזיליה ועוד מספר מצרכים לעשות היום. . עם כפית ציון של 31% המנה הזאת די גרועה. נסו רוטב נקניק, תפוח וחמוציות, רוטב נקניק, תפוח וחמוציות-אגוז-לחם, ו מרווה, רוטב נקניק ותפוח (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). משמנים צלחת אפייה 9x13 אינץ'.
מורחים את קוביות הלחם בשכבה דקה על שני גיליונות אפייה או יותר.
אופים בתנור שחומם מראש עד קוביות הלחם קלוי באופן שווה, 5 עד 7 דקות. מערבבים פעם אחת כמו הלחם אופה. לאחר קלוי, מניחים את קוביות הלחם לקערת ערבוב גדולה מאוד ומניחים בצד.
מחממים מחבת גדולה מעל חום בינוני גבוה ומערבבים בנקניק החזיר. מבשלים ומערבבים עד מתפורר, משחימים באופן שווה, וכבר לא ורוד.
מסננים את הנקניק ומוסיפים לקוביות הלחם.
ממיסים 2 כפות חמאה באותו מחבת על חום בינוני. מערבבים את הבצל והסלרי, ומבשלים עד הבצל התרכך והפך שקוף, כ 5 דקות. מתבלים לפי הטעם במלח ים ופלפל, ומגרדים לקערה עם קוביות הלחם. מערבבים את התפוחים, חמוציות, אגוזי מלך, מרווה, רוזמרין, טימין, ופטרוזיליה.
לטאטא את הביצים בקערה יחד עם מניית העוף, ושופכים על תערובת הלחם יחד עם 1/2 כוס חמאה מומסת. מערבבים היטב עד קוביות הלחם ספגו את ציר העוף. לארוז לתוך 9x13 אינץ מוכן צלחת אפייה לכסות עם רדיד אלומיניום.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות, ולאחר מכן להסיר את רדיד אלומיניום, ומערבבים את המילוי. לחזור לתנור ולהמשיך לאפות עד חום זהוב על גבי, כ 15 דקות יותר.