סורבה מנדרינה עם קרם וניל ופיסטוקים מסוכרים
סורבה מנדרינה עם קרם וניל ופיסטוקים מסוכרים נטול גלוטן, קינוח. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 207 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 10 גרם שומן. והוא יספק כ 10 מנות. לכי לחנות וקחי ליקר מריר, שעועית וניל, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו-55 דקות. מתכונים דומים: עוגת שכבות זנגביל עם ציפוי גבינת שמנת ופיסטוקים מסוכרים, מנדרינה גרניטה עם קרם שעועית וניל, ו מנדרינה גרניטה עם קרם שעועית וניל.
הוראות
ציוד מיוחד: מכונת גלידה, כוסות מרטיני
מערבבים את מיץ מנדרינה, סוכר וקמפרי אם משתמשים בסיר בינוני. מביאים לרתיחה, ערבוב על אש נמוכה עד הסוכר הוא מומס. צנן את התערובת במקרר במשך כ 20 דקות ולאחר מכן לעבד את סורבה במכונת גלידה על פי הוראות היצרן.
העברה לקערה, לכסות בחוזקה להקפיא עד המשרד, לפחות 2 שעות עד 3 ימים.
מניחים מדף באמצע התנור ומחממים מראש את התנור ל 350 מעלות F. קו גיליון אפייה עם נייר קלף.
מערבבים את הסוכר, 1 כף מים והמלח יחד בקערה בינונית.
מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים למעיל.
מורחים את הפיסטוקים על תבנית האפייה מוכנה ואופים עד האגוזים הם זהובים ופריכים, על 8 דקות. לאפשר את האגוזים להתקרר, ולאחר מכן קוצצים גס ולהניח בצד.
מניחים את השמנת בקערה קטנה. השתמש בסכין קילוף כדי לגרד את השעועית מן התרמיל לתוך השמנת.
הוסף את תרמיל ריק להכניס למקרר עד מוכן לשימוש.
כדי לשרת, יוצקים 2 כפות של קרם וניל לתוך כוס מרטיני.
מוסיפים כף סורבה ומקשטים בפיסטוקים.