קושירגיל
מוכן ב15 דק.
מנות2
ציון בריאות25
מגזין

סלט לובסטר ועשב בסגנון תאילנדי עם אפוני הצמד ומלפפון מלוח

סלט לובסטר ועשב בסגנון תאילנדי עם אפוני הצמד ומלפפון מלוח
זמן הכנת המתכון כ 15 דקות. אם יש לכם צנוברים, קטף בשר לובסטר מ 1 לובסטר, שום, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו חציל צלוי בסגנון תאילנדי ואפונה הצמד עם רוטב קוקוס-בוטנים, הצמד אפונה עם מלפפון וג'ינג'ר, ו סלט מלפפון בסגנון תאילנדי-מתוק (מתכונים דומים).

הוראות

1
חותכים בשר לובסטר לחתיכות 1/2 אינץ מחוספס. להכניס למקרר עד שיהיה מוכן לשימוש. לזרוק מלפפון עם 1/2 כפית מלח כשר במקום מסננת או מסננת בסדר להגדיר מעל קערה לניקוז.
מרכיבים שתצטרך
1 כף בצל ירוק, קצוץ דק1 כף בצל ירוק, קצוץ דק
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
ענפי שמיר שנקטפוענפי שמיר שנקטפו
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה. בלאנש את האפונה הצמד עד שהם בצבע ירוק בהיר אבל עדיין מאוד פריך, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביותפרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
3
הסר מן הסיר עם מסננת רשת בסדר או עכביש מתכת לרוץ מתחת למים קרים עד מקורר היטב. יבש על מגבות נייר ומוסיף לקערה גדולה. יש לשטוף מלפפונים, יבש היטב, ולהוסיף קערה.
מרכיבים שתצטרך
ענפי שמיר שנקטפוענפי שמיר שנקטפו
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
4
מערבבים צ ' ילי, שום, סוכר, רוטב דגים ומיץ ליים בקערה בינונית ומקציפים עד שהסוכר מומס.
מרכיבים שתצטרך
רוטב דגיםרוטב דגים
אבוקדו האס מעוך קלותאבוקדו האס מעוך קלות
1 כוס שום קצוץ1 כוס שום קצוץ
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
5
מוסיפים לובסטר, בזיליקום, כוסברה, שאלוט, שרימפס מיובש וצנוברים לקערה עם מלפפונים ואפונה הצמד.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס מיובששרימפס מיובש
ענפי שמיר שנקטפוענפי שמיר שנקטפו
1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול
פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביותפרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוטעד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
6
תוסיף חצי מהרוטב ותזרוק למעיל. טעם סלט ועונה עם יותר רוטב לפי הצורך.
7
מגישים באופן מיידי.

יין מומלץ: שבלי, שרדונה

לובסטר בתפריט? נסה זיווג עם שאבלי ושרדונה. שאבלי מושלם עם לובסטר, אבל שרדון מאזורים אחרים חייב להכות את המקום מדי. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 85 דולר.
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
על האף יש ניחוחות פרחוניים, מעושנים ומינרליים. לאחר גיל יש גם ניחוח מצומק, כמו גם הערות של תבלינים, אבקה ודבש. עדינות, עדינות ומינרליות מאפיינות את היין הזה. בתחילה הוא עדין בפה, אבל מאוחר יותר מתחזק ולאחר מכן שומר על כוח זה.לשתות עם דגים ועופות ברוטב לבן, רכיכה וכבד אווז.