עוגת גבינה ריקוטה עם דובדבנים מחוממים
והוא מספק כ 8 מנות . חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 8 גר' של חלבון, 9 גרם של שומן, וסך הכל 292 קלוריות. גשו לסופר וקנו מלח, סוכר, מיץ לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 3 שעות ו-5 דקות. נסו דובדבנים שלוקים עם ריקוטה, ריקוטה דבש עם דובדבנים, ו דובדבנים עם ריקוטה ושקדים קלויים (מתכונים דומים).
הוראות
עוגת גבינה: מחממים את התנור ל 325 מעלות F. חמאה קלה או שמן מחבת כיכר זכוכית 4 כוס. בשורה התחתונה והקצוות של המחבת עם פיסת נייר קלף ארוכה.
מערבבים את ריקוטה, חלב, שמנת חמוצה, ביצים, חלמונים, סוכר, קמח, מלח וגרידת לימון בבלנדר או מעבד מזון, עד חלקה, על 1 דקה.
יוצקים לתוך מחבת כיכר מוכן.
אופים עד רק להגדיר ובקושי זהב, כ -40 דקות. כבה את התנור ותן להתקרר בתנור במשך 10 דקות, ואז להתקרר לחלוטין על מתלה תיל. להכניס למקרר לפחות 2 שעות או לילה.
דובדבנים: לזרוק את הדובדבנים, סוכר ומלח בקערה ולהניח בצד במשך 30 דקות. מבשלים תערובת דובדבן מעל חום בינוני גבוה עד שהם מתרככים והמיץ מקבל סירופ, על 10 דקות.
הסר מהחום ומערבבים את הרום ומיץ לימון.
תרימי עוגת גבינה מהמחבת ליד הנייר ותעברי ללוח חיתוך. חותכים למגישים חתיכות ומניחים על מגש. כפית את הדובדבנים החמים או בטמפרטורת החדר על גבי.