עוגת גנאש שוקולד מומלח
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל עוגת גנאש שוקולד מלוח. והוא יספק כ 8 מנות. מנה אחת מכילה 305 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 14 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו קמח לעוגה, ביצה, סוכר חום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: עוגת חמאה-בננה משחימה עם גנאש שוקולד מריר מלוח, עוגות גנאש שוקולד טבעוניות עם קרמל מלוח וקרם חמאה שוקולד מריר, ו עוגיות שוקולד סטאוט עם גנאש מלוחים.
הוראות
מעיל 1 (9 אינץ') מחבת עוגה עגולה עם ספריי בישול; אבק עם 2 כפיות קמח.
שקול או כף קלה 3 אונקיות קמח לתוך כוסות מדידה יבשות; רמה עם סכין.
מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה; מערבבים עם מקצף.
מניחים 1/2 כוס סוכר ו 1/4 כוס חמאה בקערה גדולה; להכות עם מיקסר במהירות בינונית עד מעורבב היטב (כ 5 דקות).
מוסיפים ביצה; מערבבים היטב.
מוסיפים תערובת קמח לתערובת סוכר לסירוגין עם חלב, מתחילים ומסתיימים בתערובת קמח. מערבבים וניל.
לנצח חלבונים ביצה עם מיקסר במהירות גבוהה עד קצף באמצעות מקצף נקי, יבש. בהדרגה להוסיף 3 כפות סוכר, להכות עד פסגות נוקשות טופס. מקפלים בעדינות חצי תערובת ביצה לבן לתערובת קמח; מקפלים בתערובת הביצה הנותרת. גרגר 1/2 אונקיית שוקולד; מקפלים שוקולד מגורד לבלילה.
יוצקים הבלילה למחבת מוכנה.
אופים ב 350 במשך 23 דקות או עד מפרט עץ מוכנס ליד המרכז יוצא נקי. מגניב במחבת 10 דקות.
הסר מן המחבת; מגניב לחלוטין על מתלה חוט.
קוצצים את הנותרים 2 אונקיות שוקולד.
מערבבים שוקולד קצוץ ו 1 כף חמאה בקערה בטוחה במיקרוגל. מיקרוגל ב בינוני 1 דקה או עד שוקולד נמס, ערבוב כל 15 שניות.
מורחים תערובת שוקולד על גבי עוגה; מפזרים באופן שווה עם מלח ים.