קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות8
ציון בריאות1
סוגי מאכליםקינוח
מגזין

עוגת שוקולד אגסים הפוך

עוגת שוקולד אגסים הפוך
עוגת שוקולד אגסים הפוך דורשת כשעה ו-15 דקות מתחילתה ועד סופה. חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -3 גרם חלבון , 20 גרם שומן ובסך הכל 295 קלוריות . תמורת 87 סנט למנה תקבלו קינוח שמגיש 8. גשו לחנות וקחו מים, חמאה, קמח עוגה ועוד מספר מצרכים להכנתו היום. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. עם ציון של 16% , המנה הזו לא כל כך נהדרת. נסו עוגת שוקולד אגסים הפוכה , עוגת אגסים הפוכה ועוגת אגסים הפוך (מתכונים דומים).

הוראות

1
במחבת, מביאים 1 כוס מים והברנדי לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לרתיחה. קולפים את האגסים בעזרת קולפן ירקות, חוצים לשניים לאורכם ומסירים את הליבה, הגבעול והסיבים שעוברים במרכז. פורסים לאורך לפרוסות בעובי 1/4 אינץ' ומוסיפים לתערובת הברנדי המבעבעת. (
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 אגסים טריים, בשלים אך עדיין מוצקים2 עד 3 אגסים טריים, בשלים אך עדיין מוצקים
עד 3 אגסים טריים, בשלים אך עדיין מוצקיםעד 3 אגסים טריים, בשלים אך עדיין מוצקים
1/4 כוס פלוס 1 כף אבקת קקאו לא ממותק1/4 כוס פלוס 1 כף אבקת קקאו לא ממותק
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
2
מוסיפים מספיק מים חמים כדי לכסות את האגסים, במידת הצורך.) שוקו כ-10 דקות, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר בזמן שאתם מכינים את הבלילה.
מרכיבים שתצטרך
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
1
מחממים תנור ל-350 מעלות צלזיוס. משמנים את החלק התחתון של תבנית עגולה בעומק של 9 על 2 אינץ' ומניחים נייר פרגמנט על התחתית. לאחר מכן מברישים שכבה דקה של שמן קנולה על גבי נייר הפרגמנט. מנפים יחד קמח עוגה ואבקת קקאו מספר פעמים לאוורור. בקערה נפרדת חסינת חום מערבבים את הביצים והסוכר. מקננים את הקערה עם הסוכר והביצים בקערה נוספת גדולה יותר מלאה במים חמים של כ-2 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי
קמח עוגהקמח עוגה
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
1 1/4 כוסות Pillsbury® Creamy Supreme® וניל פרוסטינג1 1/4 כוסות Pillsbury® Creamy Supreme® וניל פרוסטינג
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
2
טורפים יחד את הביצים והסוכר, נזהרים מאוד לא להתיז לתוכו מים. הרעיון כאן הוא להעלות את הטמפרטורה של תערובת הביצים והסוכר בין 100 ל-120 מעלות F. השתמשו במדחום לממתקים כדי לבדוק את הטמפרטורה. לאחר שהתערובת התחממה, הוציאו את הקערה מקערת המים והקציפו אותה במקצף חשמלי עד שהיא משולשת בערך בנפח והיא דומה למרקם של קצפת רכה. מנפים את 1/3 מהקמח ואבקת הקקאו לתוך קערת הביצים הטרופות והסוכר, ומקפלים יחד. חוזרים על הפעולה עבור כל 1/3 שנותר מתערובת הקמח, ומקפלים יחד לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מקפלים פנימה בעדינות את החמאה המומסת והוניל.
מרכיבים שתצטרך
לימון גומילימון גומי
1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי
ציפוי סוכריות לבן, אופציונליציפוי סוכריות לבן, אופציונלי
2 זיתים ממולאים בפימיינטו2 זיתים ממולאים בפימיינטו
גביע סוכר גלידהגביע סוכר גלידה
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
מדחום ממתקיםמדחום ממתקים
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
מסננים את פרוסות האגסים ומסדרים אותן בתחתית תבנית העוגה. חופפים אותם בתבנית של עיגולים קונצנטריים.
מרכיבים שתצטרך
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
ציוד שתשתמש בו
גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)
4
יוצקים את הבלילה על שכבת האגסים, מפזרים באופן שווה, אך אל תמלאו את התבנית יותר מאשר בטווח של 1/2 אינץ' מהקצה העליון של התבנית. דופקים מחבת על השיש - פעם אחת או פעמיים בלבד - כדי לוודא שהבלילה שוקעת בין האגסים, אבל אל תגזימו או תבטלו את כל העבודה הקשה שלכם באיוורור הבלילה!
מרכיבים שתצטרך
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
אופים בתנור עד שהמשטח קופץ בחזרה כשנוגעים בו וקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי, כ-20 עד 25 דקות.
ציוד שתשתמש בו
טעם חמאה צלולטעם חמאה צלול
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
6
הניחו לעוגה להתקרר בתבנית 10 דקות כדי לאפשר התייצבות, ולאחר מכן בעזרת כפפות לתנור, לוחצים בחוזקה על צלחת הגשה על הקצוות העליונים של התבנית, והופכים את העוגה על הצלחת. החליפו את כל פרוסות האגסים שנעקרו ממקומן. ניתן להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
ציוד שתשתמש בו
פרוס דק קרנה אסאדה (סטייק בקר)פרוס דק קרנה אסאדה (סטייק בקר)
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות

יין מומלץ: קרם שרי, יציאה, Moscato Dasti

קרם שרי, פורט ומוסקטו ד'אסטי הם אפשרויות נהדרות לעוגה. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא NV Solera Cream Sherry. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-17 דולר.
NV Solera Cream Shery
NV Solera Cream Shery
ל-Solera Cream Shery יש גוון ענבר מבריק ונחושת עמוק. עם ניחוחות חמאה ופקאן, ניחוחות האגוזים המלוחים המתוקים והתבלינים החומים נושאים מבטא קרמלי מורכב. כניסה מתוקה מובילה לחך מעוגל, שופע, בעל גוף בינוני עם סיומת ארוכה ומלאת טעם.