עוגת שזיפים-שקדים
עוגת שזיפים שקדים היא צמחוני קינוח. מתאים ל-9 מנות. מנה אחת של מנה זו מכילה כ 5 גרם חלבון, 17 גרם שומן, ובסך הכל של 311 קלוריות. אם יש לכם משחת שקדים, חמאה, שזיפים אדומים בשלים, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותה. מהכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 45 דקות. הוא הביא לך על ידי המתכונים שלי. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון כף גרוע למדי של 21%. נסו עוגת שזיפים-שקדים הפוכה, עוגת קפה שקדים ושזיפים, ו עוגת שזיפים שקדים עם קרם פרש (מתכונים דומים).
הוראות
שוטפים שזיפים, בור וחותכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'.
חמאה וקמח תבנית עוגה בגודל 10 אינץ ' בעלת שפה נשלפת.
בקערה שלבו 1/2 כוס חמאה, סוכר מגורען ודבק שקדים. עם מיקסר במהירות גבוהה, היכו עד תערובת מעורבב, על 2 דקות.
מוסיפים ביצים ומקציפים עד שהם תפוחים, 2 או 3 דקות.
מוסיפים 1 כוס קמח, מערבבים לתערובת ואז מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מגרדים את הבלילה לתבנית העוגה. מסדרים פרוסות שזיפים באופן שווה על הבלילה.
אופים בתנור 350 עד שהעוגה רק מתחילה למשוך מדפנות התבנית והיא חומה זהובה, בערך 45 דקות.
מגניב במחבת לפחות 10 דקות. הפעל סכין בעלת להב דק בין העוגה לשפת התבנית; הסר שפה. עוגת אבק עם אבקת סוכר.