עוגת תפוחים עם ירקות, אגוזי מלך מסוכרים ויניגרט שרי
מנה אחת מכילה עד 7 גר' של חלבון, 23 גרם של שומן, וסך הכל 437 קלוריות. מתכון נטול לקטוז וצמחוני מספק מנה 6 . גשו לסופר וקנו שמן לסלט, קינמון טחון, בצק עלים, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. נסו ירקות זרוקים עם ויניגרט אשכוליות, ירוק ויניגרט שרי, ו ג'ורג'של Tybee ירקות מעורבים השליכו בויניגרט דבש (מתכונים דומים).
הוראות
לנקות את הירוקים ולייבש אותם עם מגבות נייר ו/או טווה סלט כדי להסיר לחות עודפת.
מחממים תנור ל 400 מעלות F.
מניחים את המאפה על תבנית אפייה מרופדת קלף, וחותכים למעגלים 6 (4 אינץ'), מסירים את הבצק העודף. בקערה קטנה לזרוק את פרוסות התפוח עם קינמון, אגוז מוסקט, סוכר חום ומיץ.
מברשת את בצק עלים עם לשטוף את הביצה ולסדר את פרוסות תפוח בסגנון דייזי-עלה כותרת על גבי כל מעגל.
אופים במשך 12 עד 15 דקות, להסיר מתלה ולתת מגניב.
מניחים את החומץ, בצל, עירית, ושמן במיכל לנער לשלב. לזרוק את הירוקים, עגבניות ואגוזי מלך מסוכרים ברוטב למעיל, ומתבלים עם מלח ופלפל.
מסדרים את הירקות המתובלים על גבי בצק עלים ומגישים מיד.