עלה סלק מרוקאי או סלט סלק שוויצרי (Salade de Blettes)
צריך ללא גלוטן, כל 30, ותוספת טבעונית? עלה סלק מרוקאי או סלט סלק שוויצרי (Salade de Blettes) יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. המתכון הזה מכסה %1 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 0 גר' של חלבון, 12 גרם של שומן, וסך הכל 113 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו עלי סלק, פלפל, האריסה ועוד מספר מצרכים לעשות היום. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו Tourte de Blettes (Chard שוויצרי מאפה תפוחים), לחמניות צ'ארד שוויצרי בהשראה מרוקאית, ו סלק ושעורה ריזוטו עם Chard שוויצרי & גבינת עיזים (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את השמן במחבת בינונית. לזרוק את השום, לטגן עדפשוט ריחני, ולאחר מכן להוסיף את chard ומבשלים במשך כמה דקות.
Sprinkleon קצת מלח, פפריקה, כמון, ו harissa, ומבשלים במשך דקה נוספת, ערבוב.
יוצקים את חומץ או מיץ לימון לתוך thepan, ומבשלים עוד דקה, או עד שהוא מתחיל להתאדות.מתבלים במלח ופלפל טחון טרי לפי הטעם.
* Harissa, רוטב חריף צפון אפריקאי, זמין בשווקים במזרח התיכון ובחנויות מזון מיוחדות, ומ pereg-spices.com. עבור האריסה תוצרת בית מהירה, לערבב 1/4 כוס sambal oelek או רסק צ ' ילי חם אחר, 2 כפות שמן זית, 1 כפית מלח, 1 כפית כמון טחון, ו 1 כפית כוסברה טחון בקערה קטנה להתמזג. האריסה שומרת לפחות שבוע מכוסה ומצונן.
Reprinted with permission from Quiches, Kugels, and Couscous: My Search for Jewish Cooking in France by Joan Nathan, © 2010 Alfred A. Knopf, a division of Random House, Inc.