פאי מוס קי ליים דורש כ-25 שעות ו-35 דקות מתחילתו ועד סופו. תמורת $1.19 למנה, אתה מקבל קינוח שמגיש 16. חלק אחד מהמנה הזו מכיל בסביבות 5 גרם חלבון, 37 גרם שומן, ובסך הכל 562 קלוריות. למתכון הזה מ- Foodnetwork יש 1011 מעריצים. גשו לסופר וקנו סוכר, מים, שוקולד ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון די גרוע של 21%. מתכונים דומים: פאי מוס קי ליים, פאי מוס קי ליים ופאי מוס קי ליים ללא חלב.
הוראות
1
מערבבים יחד את פירורי הקרקר, הסוכר והחמאה. מהדקים את התערובת לתחתית ובמרחק של 1 אינץ' את הצדדים של תבנית קפיצית בגודל 10 אינץ'. לְהַפְרִישׁ.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ואגוזי פקאן קצוצים
2 זיתים ממולאים בפימיינטו
ליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
נשיקות קצפת ונשיקות שוקולד מיניאטוריות, לא חובה
2
המילוי: בסיר בינוני על אש בינונית מוסיפים את מיץ הליים.
מרכיבים שתצטרך
1 תות, קלוף
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
3
טורפים פנימה את הג'לטין ואת 1/2 כוס השמנת הכבדה ומביאים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
חבילות כל אחת) ג'לטין פטל או תות
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
4
מסירים את המחבת מהאש.
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
מוסיפים 10 אונקיות של שוקולד לבן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים להתקרר.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד לבן
6
בעזרת מערבל חשמלי מערבבים יחד את גבינת השמנת, הסוכר וגרידת הליים בקערה בינונית, עד לקבלת תערובת חלקה. טורפים באיטיות את תערובת השוקולד הלבן המקורר לתערובת גבינת שמנת.
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
7
בעזרת מקציפים נקיים ויבשים מקציפים את 2 כוסות השמנת הכבדה הנותרות בקערה קטנה עד שנוצרת פסגות רכות. מקפלים אותו לתוך תערובת השוקולד הלבן ויוצקים לתוך בצק הפאי. מכסים ומקפיאים ללילה.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד לבן
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
חצאי פטל טריים, אוכמניות או פרוסות תותים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
8
מוציאים מהמקפיא ומעבירים סכין חדה מסביב לתבנית הקפיצית כדי לעזור לשחרר את הפאי. משחררים טבעת קפיצית מתחתית התבנית ומעבירים את הפאי לצלחת הגשה. מגררים או מסללים את השוקולד הלבן מעל ומקשטים בקליפת ליים מסוכרת.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד לבן
קליפת ליים
ציוד שתשתמש בו
נשיקות קצפת ונשיקות שוקולד מיניאטוריות, לא חובה
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
9
חותכים לפלחים עם סכין שנטבלה במים חמים ומגישים.;
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
10
מביאים סיר מים בגודל בינוני לרתיחה על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
11
מוסיפים את הקליפות ומלבינים אותן כמה דקות. לְהַפְרִישׁ.
12
שמים את הקליפות בסיר בינוני אחר ומכסים בחלקים שווים של סוכר ומים. מבשלים, מכוסה, על אש נמוכה למשך שעה.
יין מומלץ: Vin Santo, קציר מאוחר ריזלינג, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling ולמברוסקו דולצ'ה הם הבחירות המובילות שלי עבור פאי. יינות אלה כולם מתוקים, וזה חשוב מכיוון שבדרך כלל יין צריך להיות מתוק יותר מהאוכל שאתה משלב איתו. Masia de la Luz Cava Brut עם דירוג 4.9 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 12 דולר לבקבוק.
מאסיה דה לה לוז קאווה ברוט
תוסס ואינטנסיבי, לקאווה הזו יש תווים יפים של תפוח ירוק ודבש, כמו גם חומציות מרעננת. מושלם כאפריטיף ועם כל מתכון בהשראת פירות ים.