פיצות חצילים
גשו לסופר וקנו מוצרלה, תיבול, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 50 דקות. נסו פיצות חצילים, פיצות חצילים קלות, ו פיצות חצילים פחמימות נמוכות (מתכונים דומים).
הוראות
מפזרים את החצילים במלח הגס, נותנים לשבת על מגבות נייר במשך 20 דקות ולנגב יבש.
מברישים את פרוסות החצילים בשמן ומתבשלים עם תיבול איטלקי, מלח ופלפל.צולים את החציל בתנור 204° שחומם מראש עד שהוא פשוט מתחיל להפוך למכרז, על 15-20 דקות. (אל תתנו להם להיות רכים מדי או רגשני.) מעל החציל עם רוטב, גבינה ופפרוני צלייה עד הגבינה נמסה, על 3-5 דקות.
מחממים את השמן במחבת על חום בינוני, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד מכרז, על 5 דקות.
מוסיפים את פתיתי שום ופלפל אדום ומבשלים עד ריחני, בערך דקה.
מוסיפים את העגבניות ואת אורגנו ומבשלים 10 דקות.מחית את הרוטב, להחזיר אותו למחבת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהוא מצטמצם לרוטב עבה, כ 5 דקות.