צדפות עם קוסקוס ישראלי
גשו לסופר וקנו קוסקוס פנינה, שום, פטרוזיליה ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש ב המלח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,מתכון איבודי תפוח כקינוח. . עם כפית ציון של 47% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: צדפות צרובות עם קוסקוס ישראלי, קוסקוס בצבע ורוד (קוסקוס ישראלי עם סלק ואגוזי מלך), ו קוסקוס טבולה ישראלי.
הוראות
מביאים מים לרתיחה בסיר גדול ומערבבים קוסקוס, 1 חמאה כף, ומלח למים רותחים. להפחית את החום נמוך ומבשלים עד קוסקוס הוא רך ושמנמן, על 10 דקות.
חום שנותר 1 כף חמאה ושמן זית בסיר על אש בינונית-נמוכה. מערבבים יין לבן, גבינת פרמזן, שום ופטרוזיליה בשמן חם וחמאה. מבשלים ומערבבים עד שהפטרוזיליה רכה ונבול, 3 עד 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
להגדיל את החום בינוני גבוה ולהוסיף צדפות לרוטב; לבשל עד צדפות רק להיות אטום, 3 עד 4 דקות. מחלקים קוסקוס על צלחות הגשה ומעל כל מנה עם צדפות ברוטב.
מפזרים כל מנה עם 1 כפית גבינת פרמזן וקמצוץ של פטרוזיליה טרייה.