צלי חזיר עם רוטב סיידר קשה
נסו חזיר צלוי עם רוטב סיידר, בשר צלוי של חזיר עם תפוח ומילוי חזיר ורוטב סיידר, ו צלי חזיר סיידר עם תפוח-טימין רוטב (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 375 מעלות F.
מחממים תנור הולנדי גדול מעל חום בינוני. כאשר המחבת חמה, מוסיפים 2 כפות חמאה. מתבלים את החזיר בנדיבות עם מלח ופלפל, לפי הטעם, ולצרוב על כל הצדדים במחבת החמה עד חום זהוב; להפריש.
מוסיפים את הבצל והתפוחים ומתבלים שוב עם מלח ופלפל. מבשלים עד שהם מתחילים לקרמל, ואז לשפוך סיידר קשה לגרד את החלקים החומים מהחלק התחתון של המחבת. להביא לרתיחה ולשטוף את צלי החזיר השחום בחזרה למחבת. מכסים במכסה ומכניסים לתנור כדי לקלוע עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-145 מעלות F על מדחום שנקרא מיידית, 25 עד 30 דקות.
הסר את צלי החזיר מן הסיר ולהעביר ללוח גילוף; אוהל עם נייר כדי לשמור על חם.
להעביר את התוכן של הסיר למעבד מזון או בלנדר ומחית, ולאחר מכן להחזיר את מחית למחבת. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם, ואז מפחיתים את החום לנמוך ומוסיפים סיידר נוסף אם הרוטב עבה מדי.
הוסף את כף הנותרים של חמאה קרה, לטאטא כל הזמן כפי שהוא נמס.
הסר מהחום כאשר הרוטב הוא חלק ומבריק והחמאה נמסה לחלוטין.
פרוסת בשר חזיר בשר צלוי ולסדר על מגש הגשה.